18 / 05 / 2024

japonya çin gerilimi

japonya çin gerilimi

Japon medyasına göre hükümet, Doğu Çin Denizi'ndeki ihtilaflı adaları sahibinden satın almak için anlaşmaya vardı

Japonya'daki konut krizinin nedeni: Boş evler!

Japonya sürekli azalan nüfusuyla mücadele ederken, sonrasında ortaya çıkan boş ev sayısı dokuz milyon gibi rekor bir seviyeye ulaştı. Bu evler Japonya için büyük sorun haline gelmeye başladı.

Japonya'dan Türkiye'ye övgü: Deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmaları takdire şayan!

Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko, Türkiye’nin depremle mücadelede çalışmaları ile kalıcı konutların yapımı konusunda övgülerde bulundu. Bakan Özhaseki de çok hızlı hareket edildiğini ve teslimlerin gelecek sene yapılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

Japonya'da 2023 yılında iflas eden inşat şirketlerinin sayısı 1.693 oldu!

Japonya'da 2023 yılındaki kurumsal iflaslar, bir önceki yıla göre yüzde 35.2 oranında artarken inşaat sektörü en çok iflasın gerçekleştiği ikinci sektör oldu. 

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak önemli açıklamalar yaptı. Yoshinori Moriwak Hatay'da yapılacak konutların yatay mimariye uygun olması gerektiğini kaydetti.

Japonya'nın en yüksek gökdeleni "Mori JP Tower" açıldı!

Japonya'da inşaatı tamamlanan, ülkenin 330 metrelik en yüksek gökdeleni "Azabudai Hills Mori JP Tower" açıldı. 

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

Küresel yarı iletken pazarının 2030'da 1 trilyon dolara erişmesi tahmin edilirken, bu sahada bağımsız olmak isteyen ülkeler çip teknolojisine has uygulamalar planlanıyor. ABD, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Almanya ve İngiltere, teşvik sistemlerini tekrar yapılandırarak milyar dolarlık yatırımlar

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Otomotiv ihracatında lider değişikliği! Çin zirveye oturdu!

Otomotiv ihracatında dünya lideri değişti. Çin yılın ilk üç ayında Japonya’yı geçerek, dünyanın en büyük otomobil ihracatçısı oldu. İşte detaylar...

Yeni Nissan X-Trail’e tam 45.800 TL zam geldi! Nissan X-Trail’in mayıs ayı fiyatı ne kadar oldu?

Çok uluslu, Japonya merkezli otomotiv devi Nissan X-Trail mayıs ayı kapsamında 36 bin TL ila 45.800 TL arasında zam geldi. Gelen zamla birlikte X-Trail’in güncel fiyatı merak konusu oldu. İşte 9 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Türkiye dünyada çip üretimi yapan altıncı ülke olacak!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, kurdukları tesiste çip üretimine uygun altyapının hazır olduğunu belirterek, “Ar-Ge birimleri çalışıyor. Tayvan, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD gibi çip üreten ülkelerin arasına gireceğiz” dedi.

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

japonya çin gerilimi Haberi

japonya çin gerilimi

Hükümet, Japonya'da Senkaku, Çin'deyse Diaoyu olarak bilinen adalara 2,05 milyar yen ödeyecek. Resmi yetkililer böyle bir anlaşmanın yapıldığını onaylamasa da, haberler Japonya'nın önde gelen medya kurumlarında yer aldı.


Kyodo haber ajansı, devlet kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, beş adadan üçünün satın alınması için Pazartesi günü bir anlaşmaya varıldığını yazdı. Kyodo'ya göre ay sonuna kadar resmi bir alım şartnamesi imzalanacak. Asahi ve Yomiuri gazeteleri de, Bakanlar Kurulu'nun bu ay içinde anlaşmayı onaylayacağını bildirdi.


Bakanlar Kurulu üyesi Osamu Fujimura, düzenlenen basın konferansında hükümet ile adanın sahibinin görüşmelere devam ettiğini belirtti.


Tartışmaların ayrıntılarını açıklamayan Fujimura, "Adaların sahibiyle görüşüyoruz. Aynı zamanda merkezi hükümetle Tokyo yönetimi arasındaki durumu anlamaya çalışıyoruz" dedi.


Fujimura, bir karar varıldığında halka açıklama yapılacağını da ekledi. Japon hükümeti adalar üzerinde herhangi bir yapılanmaya gitmeyi planlamıyor.


Tokyo Valisi Şintaro İşihara'nın...