05 / 05 / 2024

japonya ekonomisi

japonya ekonomisi

Saga'daki kara ve su yollarının yanına dikilen "inşaat var" tabelaları, "Abenomi" (Japonya'yı tekrar büyüme yoluna sokmak için Başbakan Şinzo Abe'nin yürürlüğe koyduğu plan) ile başlayan değişimin belki de yegâne görünür işaretleri...

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Japonya ekonomisi 4,8 küçüldü!

Japonya ekonomisi 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 4.8 küçülerek, tarihinin ikinci büyük daralmasını yaşadı.

Japonya'daki köpük evler 2 saatte yapılıyor!

Japonya'da inşa edilen köpük evlerin yapımı 2 saatte tamamlanıyor. Görenleri şaşkına çeviren bu evler 300 yıla kadar dayanıyor.

Türkiye ekonomisi 2018'in ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüdü...

Japonya inşaat sektöründe çalışacak yabancı işçi alacak!

Japonya'nın 2025 yılına kadar tarım, inşaat, sağlık ve gemi inşaatı gibi sektörlerde çalışacak yabancı eleman alınacak.

Japonya'da inşaat işçisi robotlar üretiliyor!

Japonya'da inşaat sektörü hızla büyüyor ancak sektörde çalışacak iş gücünü bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı.

Türkiye ekonomisi 2017'de yüzde 7,4 büyüdü!

TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisi yılın son çeyreğindeki büyüme oranı yüzde 7,3 oldu. Ekonomi geçen yıl yüzde 7,4 büyüdü.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

İnşaat ekonomisi AR-GE yaratıyor!

Fortune Dergisi'nden Kerem Özdemir'in yazısına göre Türkiye Ekonomisinin gelişmesi için atılması gereken adımların ters yönde gitmemize neden olan inşaat ekonomisi de AR-GE yaratıyor. Bunların iyi örnekleri var...

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi düzenlendi!

GYODER iş birliğiyle Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği 2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi  Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. İnşaat sektörü geçmişi, bugünü ve geleceğiyle kapsamlı bir şekilde irdelendi. 

Hasanoğlu İnşaat, 2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi'ne katılıyor!

Hasanoğlu İnşaat yarın Boğaziçi Üniversitesi'nde "Kazançlı Yapılar İnşa Etme Sanatı" temasıyla gerçekleşecek olan 2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi'ne katılıyor. 

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi 19 Ekim'de Boğaziçi’nde!

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi 19 Ekim 2017'de GYODER iş birliğiyle Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleşiyor.

Türkiye ekonomisi inşaattan besleniyor!

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, katıldığı bir televizyon programında Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. 

japonya ekonomisi Haberi

japonya ekonomisi



SAGA, Japonya —Bir inşaat furyasını haber veren buldozerler bu yıl Japonya'nın güneyinde çalışmaya başladı. Ve başlamalarıyla mahzun anılar da canlandı. 


Saga'daki kara ve su yollarının yanına dikilen "inşaat var" tabelaları, "Abenomi" (Japonya'yı tekrar büyüme yoluna sokmak için Başbakan Şinzo Abe'nin yürürlüğe koyduğu plan) ile başlayan değişimin belki de yegâne görünür işaretleri. Buradakilere göre mevcut inşaat patlaması, birçok bölgenin imar faaliyetleriyle refahını geri kazanmaya çalıştığı 1990'lardaki sıkıntılı günlerini hatırlatıyor. 


Ve önceki çabalar gibi bu girişimin de kalıcı olmayacağından kaygı duyuluyor. 

Şehir merkezine yakın bir sulama kanalını takviye eden inşaat işçisi Masataka Matsuo, "Bu furyanın ne zaman dineceğini merak ediyorum. 

Herkes bundan korkuyor" diyor. 

Yıllar süren deflasyondan sonra ekonomiyi hızlandıran cesur politikaların uygulandığı Japonya'da bu yılki büyüme, birçok önemli sanayileşmiş ülkeyi geride bıraktı. 

Abe'nin bankalara para enjekte...