05 / 05 / 2024

Jeyan Ülkü özgeçmiş

Jeyan Ülkü özgeçmiş

Mimar Jeyan Ülkü kimdir? Mimar Jeyan Ülkü, bugüne kadar hangi projelerde görev aldı? Jeyan Ülkü, bugün hangi alanda ve hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte Jeyan Ülkü..

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Tadilat nedeni ile kiracı evden çıkarılabilir mi?

Mülk sahipleri tadilat nedeni ile kiracının evden çıkarılıp çıkarılmayacağını sorguluyor. Peki, Tadilat nedeni ile kiracı evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar...

Kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi?

Son zamanlarda mülk sahiplerinin fahiş kira zam talepleri kiracıları zor duruma düşürüyor. Peki kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi? İşte detaylar...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

Konut sektörünün gözü ekim ayında! İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Ekim ayında açıklanacak olan İlk Evim kampanyasın konut fiyatlarına nasıl yansıyacağını açıkladı. Peki İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Tapu alırken notere gidilir mi?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Tapu alırken notere gidilir mi? İşte detaylar!

TOKİ İlk Evim arsa kimler başvurabilir? TOKİ İlk Evime başvuran arsaya başvurabilir mi?

TOKİ İlk Evim arsa başvuruları başladı. Arsa almayı düşünen kişiler, TOKİ İlk Evim arsa kimler başvurabilir? TOKİ İlk Evime başvuran arsaya başvurabilir mi? şeklindeki sorulara yanıt arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Devre mülk nedir?

Devre mülk nedir? Devre mülk satın alınabilir mi? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan o soruların yanıtları!

Miras intikali için tapu harcı ödenir mi?

Bir gayrimenkulün mülk sahibi vefat ederse, bu gayrimenkul yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar, tapuyu kendi üzerlerine geçirmek için intikal işlemlerini yapmaları gerekiyor. Peki, miras intikali için tapu harcı ödenir mi? İşte tüm merak edilenler...

Jeyan Ülkü özgeçmiş Haberi

Jeyan Ülkü özgeçmiş

Jeyan Ülkü kimdir?

1969 yılında Ankara’ da doğan Jeyan Ülkü, 1992 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü’ nden mezun oldu. 


2000 yılına kadar çeşitli bireysel ve ortaklı çalışmalarını sürdüren Ülkü aynı sene Yalın Tan ile kendi adlarını taşıyan iç mimari tasarım ve uygulama firmalarını kurarak yurt içi ve yurt dışında çalışmalarını ağırlıklı olarak ofis, perakende ve konut projeleri yönetimi ve uygulaması üzerine yoğunlaştırdılar. 


Birçok perakendeci firmaya proje yönetimi ve uygulama danışmanlığı veren Ülkü, bunun yanı sıra çeşitli özel konut ve global ofis projelerinin gerçekleştirilmesinde de rol almıştır.


Jeyan Ülkü projeleri..


İstinye Ev

"Bu projeye ilk başlandığında sadece basit bir apartman binasından oluşan üç katlı yapı, konumuna ve ailenin çekirdek düzenine adapte edilip müstakil bir yaşam alanı haline getirilmiştir. Yapının sahip olduğu en...