24 / 07 / 2024

Kabataş İskelesi yenileme

Kabataş İskelesi yenileme

Kabataş Vapur iskeleleri "Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı" nedeniyle sabah saatlerinden itibaren deniz trafiğine kapatıldı.

Kabataş-Bağcılar tramvay seferleri düzenlendi! İstanbullulara son dakika şoku: Ray yenileme çalışmaları yapılıyor! 

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın seferlerinde düzenleme yapıldı. Metro İstanbul tarih vererek açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul tramvay hatları yenileme ihalesi iptal edildi!

İstanbul’da Bağcılar-Kabataş ve Habipler-Topkapı tramvay hatlarında meydana gelen yıpranma sebebiyle yapılacak olan yenileme çalışmaları için açılan ihale iptal edildi.

Kabataş Martı Projesi için mimardan dava!

Kabataş İskelesi’nde inşa edilen Martı Projesi’nin mimarı Hakan Kıran, Kent Savunması aktivisti Cihan Uzunçarşılı Baysal'a dava açtı. Kıran, dava dilekçesinde projesine “Çakma kuş” gibi denildiğini, kişilik haklarının zedelendiğini dile getirdi.

Kabataş Martı Projesi'nde son durum ne?

İstanbul Kabataş İskelesi'nde yapılmak istenen Kabataş Transfer Merkezi Projesi'nde kazık çakma işlemlerinde sona gelindi. Büyük bölümü tamamlanan işlemin yüksekliği 9.5 metreyi geçmeyecek.

BUDO Kabataş İskelesi kapandı!

BURSA Büyükşehir Belediyesi kuruluşu BUDO'nun, İstanbul-Kabataş'taki deniz otobüsü iskelesi, inşaatı başlayan Martı projesi kapsamında, dün gece zabıta tarafından kapatıldı. Kabataş İskelesi'nin kapandığından habersiz olan yolcular ise servislerle Eminönü İskelesi'ne taşındı.

Kabataş Martı projesinin kazıkları dikildi!

Kabataş açıklarında yan yana dikilen kazıklar görenleri şaşırtmıştı. Bu kazıkların, Martı İskelesi Projesine ait olduğu ortaya çıktı. 'Martı Projesinin' yapımı yaklaşık 2 sene sonra sürecek.

İstanbul Şehir Hatları yeni iskele istiyor!

Tartışmalı proje nedeniyle Kabataş İskelesi kapatılınca yolcular açıkta kaldı. İstanbul Şehir Hatları da Galata Köprüsü’nün ayağına iskele istedi.

Kabataş Transfer Merkezi'nde çalışmalar başladı!

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi ile iskelelerin yenilenmesi inşaatı kapsamında 2 yıl süreyle deniz trafiğine kapatılan Kabataş Vapur İskelesi'nde çalışmalara başlandı.

TMMOB'dan Kabataş Martı Projesi açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kabataş Martı Projesi’ni hayata geçirmek amacıyla bu kez 4 Ağustos’ta Kabataş İskelesi’ni ulaşıma kapatacağını duyurması üzerine TMMOB'tan açıklama geldi.

Kabataş İskelesi ve Taksim füniküleri 3 yıl kullanılmayacak!

Rahşan Gülşan: Kabataş'a yapılacak dev martı şeklindeki ulaşım merkezi inşaatı hakkında çok fazla soru var. İnşaat sürecinde üç yıl boyunca, İstanbullu için çok önemli olan Kabataş İskelesi ve Taksim füniküleri kullanılamayacak.''dedi.

Kabataş Transfer Merkezi, Büyükşehir Meclisi'nde onaylandı!

İstanbul Kabataş’ta şehir hatları, İDO, BUDO, Dentur iskeleleri ile Kız Kulesi Turistik İskelesi bulunduğu alan kaldırılıyor. Hakan Kıran'ın tasarladığı ‘Martı’ projesiyle Kabataş'a deniz doldurularak dev bir transfer merkezi yapılacak.

Kabataş İstasyonu'nda yenileme çalışması yapılacak!

T1 Bağcılar - Kabataş hattı Kabataş İstasyonu'nda yenileme çalışması yapılacak. Peki Kabataş İstasyonu yenileme çalışması ne zaman başlayıp ne zaman bitecek? Kabataş İstasyonu kapanacak mı? Kabataş İstasyonu çalışma için kapanıyor mu? İşte resmi açıklama.

Haydarpaşa İskelesi kapanıyor!

Haydarpaşa İskelesi, yenileme amaçlı restorasyon çalışmaları nedeniyle kapanıyor. Kadıköy - Eminönü, Karaköy - Haydarpaşa ve Karaköy - Kadıköy seferlerinde, Haydarpaşa uğramaları 8 Kasım'dan itibaren yapılmayacak. İşte o açıklama...

Kabataş İskelesi yenileme Haberi

Kabataş İskelesi yenileme


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen ''Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı'' sebebiyle, Kabataş vapur iskeleleri deniz trafiğine kapatıldı.


Kabataş'taki vapur iskeleleri, yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapalı kalacak, bu sırada, Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek modern bir transfer merkezi yapılacak. Trafik yer altına alınarak, sahil boyunca kesintisiz yaya akışı sağlanacak. Tramvay ve füniküler sistemleri, bir süre daha çalışmaya devam edecek. Vatandaşların Taksim, Eminönü, Beşiktaş bölgelerine ulaşımını sağlamak amacıyla ring seferleri başlatılacak. Ayrıca bölgeden geçen otobüs sayısı arttırılacak. 


Son durumla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ünden Nazan Aydın, "Bu çalışmadan dolayı herhangi bir mağduriyet kesinlikle yaşanmayacak. Beşiktaş ve Eminönü iskelelerinden aynı saatlerde seferler devam edecek. Sefer saatlerinde herhangi bir değişiklik ve...