30 / 04 / 2024

Kabe tarihsizleştiriliyor

Kabe tarihsizleştiriliyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Kâbe yavaş yavaş tarihsizleştiriliyor. İslam'ın ilk yıllarına ve Osmanlı dönemine ait eserler yok ediliyor. Gökdelenler mukaddes beldeyi baskı altına alıyor...

Ankara İstanbul, İzmir'in de aralarında olduğu 8 ildeki 13 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Sümer Holding A.Ş., Afyonkarahisar, Amasya, Çorum, Ağrı, Ankara İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde yer alan 13 adet gayrimenkul özelleştiriliyor. İşte o özelleştirme ile ilgili tüm detaylar...

Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali özelleştiriliyor!

Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, ekipmanları ve taşınmazları satış yöntemiyle özelleştiriliyor.

Ordu Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor!

Ordu'nun "misafir odası" olarak tanımlanan önemli turistik alanlarından Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor.

Van Başkale'de depremzedeler konteynerlere yerleştiriliyor!

Van Başkale'de 23 Şubat tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konteynerlere yerleştiriliyor.

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Mekke'de Kabe çevresine 7 kule dikilecek!

Suudi Arabistan, gelen tepkilere rağmen İslam'ın en kutsal yeri olan Kabe'nin çevresini bina ile doldurmaya devam ediyor, bu kapsamda 4.5 milyar dolarlık yeni proje için imzalar atıldı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için çalışmalarına devam edilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor.

Cumhuriyet tarihinin en önemli imar barışı gerçekleştiriliyor!

Yapı Kayıt Belgesi hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Cumhuriyet tarihinin en önemli İmar Barışı gerçekleştiriliyor şu anda ülkemizde" dedi..

Arabistan'ın Kabe planı korkuttu! Gökdelen sayısı artacak! 

Suudi Arabistan'ın Kabe için hazırladığı plan korkuttu. Kabe çevresindeki gökdelen sayısı artacak. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor!

Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor. Özelleştirme için teklifler 15 Şubat 2018 tarihine kadar verilebilecek..

Mersin Taşucu Limanı'ndaki gayrimenkuller özelleştiriliyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.ye ait Mersin'deki Taşucu Limanı ve Liman geri sahasında bulunan gayrimenkuller özelleştiriliyor..

Girne Çatalköy imar planı ile ilgili sunum gerçekleştiriliyor!

Girne-Çatalköy İmar Planı vizyon çalışmaları öncesinde 12 Ocak 2017 Perşembe günü Grand Pasha Otel’de kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerini bilgilendirmek amacıyla sunum gerçekleştiriliyor.

Haydarpaşa arazisi özelleştiriliyor mu?

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Haydarpaşa ile ilgili Kadıköy Belediyesi’nden bilgi ve belge talep etmesi, “Haydarpaşa arazisi özelleştiriliyor mu?” sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Kabe tarihsizleştiriliyor Haberi

Kabe tarihsizleştiriliyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Kâbe yavaş yavaş tarihsizleştiriliyor. İslam'ın ilk yıllarına ve Osmanlı dönemine ait eserler yok ediliyor. Gökdelenler mukaddes beldeyi baskı altına alıyor.


Mekke'de dünyanın en zor organizasyonlarından birini gerçekleştiren Diyanet yetkilileri ile pazar günü önce Arafat'a gittik ve 3.5 milyon Müslümanın 3 Ekim'de vakfeye durarak ihramlarıyla ayakta Allah'a dua edeceği bölgede yapılan hazırlıkları yerinde gördük. Sonra da mina'yı gördük. 


'TARİHİ ESERLER YOK EDİLİYOR' 

Akşam saatlerinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile bir araya geldik. Görmez'e Kâbe'nin etrafındaki korkunç yapılaşmayı da sorduk. Kutsal mekânın hemen yanına yapılan kulelerin Kâbe'yi baskı altına aldığını ve bunu Suudi yetkililerle paylaştığını söyledi. İslam'ın ilk yıllarına ait eserlerin, sahabenin izlerinin, Osmanlı dönemine ait yapıların birer birer yok edildiğinin altını çizdi ve ekledi: "Mekke tarihsizleştiriliyor!" Karamsar...