15 / 05 / 2024

kabe yirmi yıl sonra nasıl olacak

kabe yirmi yıl sonra nasıl olacak

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in talimatıyla başlatılan Kâbe’yi genişletme projesi kapsamında, 10 yıl önce Osmanlı eseri Ecyad Kalesi yıkılarak yerine yapılan Al Baid kuleleri de yıkılacak...

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bursa Tower Plaza yıkılıyor!

Bursa'da, ruhsat sorunu nedeniyle yirmi yılı aşkın süredir boş duran ve yıkılma riski olduğu belirlenen Tower Plaza'nın tıraşlama yöntemi ile yıkım çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.Yıkımı üstlenen yüklenici firma görevlileri, bina içindeki asma tavanlar, kapı, pencere gibi sistemleri yıktı...

1947 yılında Adalet Sarayı için istimlake başlanmış!

1947 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilecek olan İstanbul Adliye Sarayı sahasının dar olması sebebiyle, inşa sahasının etrafında bulunan yirmi iki parça emlakın istimlak muamelesine başlanmış.

1971 yılında İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş!

1971 yılında, üç yüz yirmi yazıhanenin bulunduğu Unkapanı'ndaki, İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş. Hal tavanının sütunlarında açıklık meydana gelmiş ve sahilde bulunan bir bölümünde çökme olmuş.

1968 yılında Hazine arsalar yağma ediliyormuş!

1968 yılında şehrin çeşitli semtlerinde Hazine'ye ait arsaların işgal ediliyormuş ve yirmi yıllık arsa vergisi ödeyerek tapularının alındığı tespit edilmiş. Bunu önlemek amacıyla bütün hazine arsaları incelenecekmiş.

1939 yılında Dolmabahçe - Bebek yolu açılacakmış!

1939 yılında Dolmabahçe - Bebek arasındaki yolun açılması için Belediye'ye tebligat yapılmış. Yirmi beş metre genişliğinde açılacak olan yolun projesi tanzim edilmiş ve üç sene zarfında tamamen açılmış olacakmış.

1954 yılında Marmara'nın Anadolu sahilinde 36 ay taksitle satılık arsalar!

1954 yılında Orhantepe, İdealtepe, Maltepe, Cevizli'de denize hakim mevkilerde bulunan arsaları, yüzde yirmi beşi peşin, geri kalanı ise 24 ay ile 36 ay taksitle satın almak mümkünmüş.

1953 yılında Süreyya Plajı üzerinde bulunan arsalar taksitle satılacakmış!

1953 yılında Maltepe Süreyya Plajı üzerinde, Adalar'ın karşısında, Bağdat Caddesi ile denizin arasında yer alan arsaları yüzde yirmi beşi peşin, geri kalanı faizsiz bir buçuk yıl taksitle satın almak mümkünmüş.

1953 yılında İstanbul'da 525 liraya deniz manzaralı arsa!

Reşat Altın'ın liraya satıldığı 1953 yılında, İstanbul'da denize nazır arsalar satılacakmış. 150 metrekare deniz manzaralı arsa 525 liraya, 210 metrekare arsa ise yirmi adet altın parasına, bin liraya satılacakmış.

1951 yılında İdealtepe'de 75 lira taksitle arsa!

Reşat Altın'ın 39 liraya satıldığı 1951 yılında, Marmara Denizi'nde kıyısı olan İdealtepe'de arsalar 900 ile 2 bin lira arasında satılacakmış. Yüzde yirmi beşi peşin, kalanı ayda 75 lira taksitle arsa alınabiliyormuş. t

1950 yılında Bakırköy'de 20 lira taksitle arsa!

Reşat Altın'ın 39 lira olduğu 1950 yılında Bakırköy'de Zuhuratbaba olarak anılan semtte, denize hakim 300 hanelik ve 450 metrekare üzerine parsellenmiş arsalar metrekaresi 350 kuruş üzerinden ayda yirmi lira taksitle satılacakmış.

Kabe 2035 yılında böyle olacak!

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in talimatıyla başlatılan Kâbe’yi genişletme projesi kapsamında, 10 yıl önce Osmanlı eseri Ecyad Kalesi yıkılarak yerine yapılan Al Baid kuleleri de yıkılacak...

1946 yılında Hasköy'de 540 metrekare arsa 810 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1946 yılında Beyoğlu'nun Haliç'te bulunan semti Hasköy'de 3 parça arsa satılacakmış. 540 metrekare arsa yirmi yedi altın parasına, 810 liraya satılacakmış.

kabe yirmi yıl sonra nasıl olacak Haberi

kabe yirmi yıl sonra nasıl olacak

Kâbe’yi genişletme projesi kapsamında, 10 yıl önce Osmanlı eseri Ecyad Kalesi’nin yerine yapılan Al Baid kuleleri de yıkılacak.



20 yıl sonra proje kapsamında, yapımı tartışmalara konu olan, Zemzem Kuleleri adı da verilen Al Baid Kuleleri tamamen kaldırılacak. Her yıl milyonlarca Müslümana ev sahipliği yapan Mekke’de proje kapsamında devam eden istimlak çalışmaları sonucu hayata geçirilecek yeni proje ile Mekke’nin çehresi tamamen değiştiriyor.


Değişim, Mekke, Medine ve Cidde’yi önümüzdeki yıllarda gökdelenler şehirlerine dönüştürecek. Mekke’yi yeniden projelendirme kapsamında Kâbe, 3’te bir oranında genişleyecek. Kâbe’nin hemen yanı başındaki Kral’ın sarayı dahil Hilton ve Tevhit otel olmak üzere birçok bina yıkılacak. Yıkılan yerlerin büyük bölümü Kâbe’ye dahil edilecek.


1 milyon 500 bin metrekarelik bir inşaat alanı olan Safa, Merve, Zemzem, Kıble, Hacer, Sara ve en yüksek binası...