15 / 05 / 2024

kaç senelik üst hakkı kurulabilir

kaç senelik üst hakkı kurulabilir

Üst hakkı başkasına ait bir arsanın altında veya üstünde inşaat yapmak veya mevcut inşaatı yerinde tutmak hakkını veren bir irtifak hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, üst hakkı en az kaç yıl için kurulur?

65 yaş üstü vatandaşlara zamlı maaş şoku! Yaşlılık aylığı alanlar hemen baksın: Bu ay kaç TL maaş yatacak? 

65 yaş maaşında, asgari ücret zammının ardından yükseliş yaşandı. Peki 2024 yeni zamlı 65 yaş aylığı kaç TL oldu? İşte merak edilen detaylar...

65 yaş üstü vatandaşlara zamlı maaş müjdesi! Zamlı yaşlılık aylığı kaç TL oldu? Şubat'ta yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerine yapılan zamları açıkladı. Peki 2024 yeni yaşlılık maaşı kaç TL oldu? 65 yaş aylığına ne kadar zam yapıldı? 

Altının gramı rekor üstüne rekor kırıyor! 28 Aralık Perşembe altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları yeni yıl öncesi rekor üstüne rekor kırıyor. Dün güne 2020 liradan başlayan gram altın bugün yeni zirvesine ulaştı. Peki bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç lira? İşte 28 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Altını olanlar resmen buz kesti! Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL oldu? 25 Haziran 2023 altın fiyatları

25 Haziran Pazar günü altın fiyatlarındaki son durum milyonlarca yatırımcı tarafından merak ediliyor. Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor gelmeye devam ediyor. Peki gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL oldu? 25 Haziran 2023 altın fiyatları...

65 yaş maaşı, engelli aylığı, kıdem tazminatı tavanı tek tek hesaplandı! Maaşlarda deprem! Hangi maaş kaç TL olacak?

65 yaş üstü aylıkları, engelli aylığı, isteğe bağlı sigorta primleri asgari ücret zammıyla tek tek artacak. Peki hangi maaş kaç TL olacak?

Teknosa'dan Xiaomi Redmi Note 11 Pro'da kaçırılmayacak muhteşem indirim! Fiyatı aniden düşüverdi!

Teknosa'da kaçırılmayacak bir fırsat var! Xiaomi Redmi Note 11 Pro'da aniden muhteşem bir indirim başladı. Üstün performansı ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken bu akıllı telefon, rekabetçi fiyatıyla şimdi daha uygun hale geldi. Bu fırsatı kaçırmayın!

Philips'ten kaçırılmayacak fırsat! Kulaklıklar yüzde 51 indirime girdi

Size üstün ses kalitesini ve gelişmiş özellikleri uygun bir fiyata garanti eden gerçek kablosuz kulaklıklar mı arıyorsunuz ? Öyleyse, olağanüstü performansı çekici bir tasarımla birleştiren Philips kulaklıkları kaçırmamalısınız. Şu anda söz konusu model liste fiyatından %51 indirimli!

Dolardan rekor üstüne rekor! 1 Haziran Perşembe dolar ne kadar? Euro kaç TL oldu? Dolar şimdi kaç TL oldu?

Dolar 1 Haziran Perşembe günü kaç TL oldu? Dolar bugün yine yükseldi mi? İşte 1 Haziran Perşembe dolar kuru…

Korkmaz A328-05 Tostkolik Inox Tost Makinesi indirime girdi! Bu fırsat kaçmaz!

Aynı anda 6 tost yapabilen Korkmaz A328-05 Tostkolik Inox Tost Makinesi, 180 derece açılan üst gövdesi sayesinde ızgara olarak da kullanılabilir. Peki, Korkmaz A328-05 Tostkolik Tost Makinesi, kaç TL? İşte detaylar... 

Migros'ta indirim çılgınlığı! Bu kampanyayı kaçıran pişman olur

Tuvalet kağıdında yapılan zamların ardından indirim üstüne indirim geliyor. Bir kampanyalı satışta Migros'tan geldi.  12'li tuvalet kağıdının satış ücreri 43 TL'ye kadar düştü. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Vatandaşın yatırım aracı belli oldu: Ne altın, ne dolar, ne de gümüş! Bambaşka bir şey çıktı!

Vatandaşların yeni yatırım aracı belli oldu! Altın ve doların yanı sıra gümüş de artık geride kaldı. Satışlar rekor üstüne rekor kırarak, bambaşka bir şey yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

Bayram üstü büyük kampanya! Tuvalet kağıdında fiyatlar dibi gördü! Raflar boşalmadan elinizi çabuk tutun

Tuvalet kağıdında uygulanan ark arkaya indirimlere bir yenisi daha eklendi. büyük indirim Carrefour'dan geldi. 32'li tuvalet kağıdının satış ücreti büyük geriledi.  İşte tuvalet kağıdı indirimine ait merak edilen tüm detaylar...

Tuvalet kağıdına ard arda indirimler geliyor! Migros öyle bir indirim yaptı ki önünde kuyruk oluşacak

Tuvalet kağıdı indirimleri haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bir indirim haberi de Migros'tan geldi. müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı hedefleyen bir market yaptığı indirimlerle adından sık sık bahsettiriyor

kaç senelik üst hakkı kurulabilir Haberi

kaç senelik üst hakkı kurulabilir

Üst hakkı en az kaç yıl için kurulur?

Üst hakkı başkasına ait bir arsanın altında veya üstünde inşaat yapmak veya mevcut inşaatı yerinde tutmak hakkını veren bir irtifak hakkı olarak tanımlanıyor.


Üst hakkı, kurulması ve kütüğe tescil şekli bakımından ikiye ayrılıyor:


1. İrtifak hakkı olan üst hakkı

2. Bağımsız ve sürekli hak olan üst hakkı


İrtifak hakkı olan üst hakkı nedir?

Üst hakkı bir şahıs veya bir taşınmaz lehine irtifak hakkı olarak tesis edilebilir. 


Eğer bu hak bağımsız ve sürekli (daimi ve müstakil) nitelik taşımıyorsa yani, 30 yıldan az süreli ise veya 30 yıl ve daha uzun süreli olmakla beraber üst hakkının tesisi sırasında üçüncü kişilere devredilemeyeceğine, mirasçılara intikal etmeyeceğine, üzerinde ayni hak tesis edilemeyeceğine veya bu tür tasarrufların izin alınmak suretiyle yapılabileceğine dair kısıtlamalar getirilmişse...