03 / 05 / 2024

kaç tane arazi cemaatlere iade edildi

kaç tane arazi cemaatlere iade edildi

Başbakan Davutoğlu, gayrimüslim kanaat önderleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Türkiye'deki farklı inanç gruplarına yönelik reformlar kapsamında cemaatlere iade edilen arazi sayısının bin 14'e ulaştığı bildirildi.

2003'te asgari ücretle 25 cumhuriyet altını alınırken, bakın şimdi kaç tane alınıyor?

Asgari ücretle çalışan bir işçi 2003'te yıllık geliriyle 25,4 cumhuriyet altını alabilirken, 2023'te bu 9,5 altına düştü. Peki asgari ücretin cumhuriyet altını karşısında en değerli olduğu yıl hangi yıldı? 

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü Patara antik kentini de içeren Gelemiş Mahallesi’nde yer alan iki ayrı parsel arazi Kaş Belediyesince ihale yoluyla satılacak.

Trabzon Maçka'da 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla 36 gayrimenkul satılıyor: Arsa, arazi ve iş yeri alacaklar dikkat! 

Trabzon Maçka Belediye Başkanlığı, aralarında arsa, arazi ve iş yeri olan 36 adet gayrimenkulü 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Manisa'da 31 bin metrekarelik arazi satılacak! Kaçırmayın!

Manisa İli Gölmarmara Belediye Başkanlığı, Manisa Gölmarmara'da yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi 31 bin 79 metrekare alana sahip.

Milli Emlak o ildeki 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor! KDV'den muaf gayrimenkuller! 

İzmir Tire Milli Emlak Şefliği, İzmir ili, Tire ilçesi, Yeniçiftlik, Kürdüllü ve Akçaşehir mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor. KDV'den muaf gayrimenkuller için taksitle ödeme seçeneği de sunuluyor. Peki İzmir Tire'deki gayrimenkullerin fiyatları kaç TL?

Konya'da 10 bin 500 metrekarelik arazi satılacak! Kaçırmayın!

Konya İli Ereğli Belediye Başkanlığı, Konya Talatpaşa Mahallesi'nde yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi 10 bin 587 metrekare alana sahip.

Milli Emlak o ilde arsa, arazi ve bahçeli ahşap ev satıyor! Yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatını aman kaçırmayın!

Bursa Karacabey Milli Emlak, Bursa ili, Karacabey ilçesinde yer alan 6 adet arsa ile 3 adet arazi ve 1 adet bahçeli ahşap evi 8 taksit fırsatıyla satıyor. İşte merak edilen detaylar...

Milli Emlak, o ildeki 2 arazi ile 1 arsayı 8 taksitle satıyor! 15 bin 800 TL'den başlayan fiyatları kaçırmayın! 

Vezirköprü Milli Emlak Şefliği, Samsun ili, Vezirköprü ilçesi, Narlısaray ve Çanaklı mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı 8 taksitle satıyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak o ilde 25 bin TL'ye arazi satacak! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Yeni bir arsa ya da arazi almak isteyenler Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün ihale ilanlarını merak ediyor ve araştırılıyor. Paylaşılan detaylara göre, Milli Emlak şimdi de 25 bin TL'ye arazi satacak.

Milli Emlak'tan 12 bin TL'ye arazi fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Yeni bir arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak Genel Müdürlüğü 12 bin TL'ye arazi satacak. İşte o ihale ile ilgili detaylar...

Milli Emlak 3 bin 500 TL'ye arazi satacak! Ağustos 2023 fırsatını sakın kaçırmayın!

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak Genel Müdürlüğü, şimdi de 3 bin 500 TL'ye arazi satacak. İşte ihale ile ilgili detaylar...

kaç tane arazi cemaatlere iade edildi Haberi

kaç tane arazi cemaatlere iade edildi

Türkiye'deki farklı inanç gruplarına yönelik reformlar kapsamında cemaatlere iade edilen arazi sayısının bin 14'e ulaştığı, Mor Gabriel Vakfına ait 244 dönümlük arazinin Süryani cemaatine iade edildiği, 150 gayrimenkulün iadesi için de değerlendirme sürecinin devam ettiği bildirildi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam Ankara Palas'ta düzenlenen yemekte, gayrimüslim kanaat önderleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmuştu. 


Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinötürlüğünün internet sitesinden de Türkiye'deki farklı inanç gruplarına yönelik reformlara ilişkin bilgilere yer verildi. 


Buna göre, farklı inanç gruplarının dini özgürlük ve toplumsal yaşama dair taleplerine demokratikleşme reformlarıyla yanıt verildi. Bu kapsamda vakıf arazilerinin iade sürecine devam edildi.


Bugüne kadar bin 14 vakıf arazisi cemaatlere iade edildi. 30 Eylül 2013'te açıklanan Demokratikleşme Paketi kapsamında, Mor Gabriel Vakfına ait 244 dönümlük arazi Süryani cemaatine verildi. Bununla tarihin...