29 / 04 / 2024

Kaçak elektirk cezası

Kaçak elektirk cezası

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak kullanım sorunu nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri adeta bölgenin "kanayan yarası" haline geldi.Bölge halkı, bir dönem faturanın ulaşmaması ve yoksulluk gibi gerekçelerle elektrik borcunu ödeyemedi.

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Can Dündar'ın kaçak villasına 148 bin 144 lira ceza!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın kaçak olduğu tespit edilen villası için ihbarname gönderildi. Ayrıca villa için 148 bin 144 lira ecrimisil cezası kesildi.

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamda bu güne kadar 14 bin 436 ihbar yapıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 10 ayda 628 yapı mühürlendi, 485 yapı için para cezası verildi ve 353 kaçak yapı yıkıldı.

Kaçak yabancıya ev kiralayan yanacak!

Bu hafta Meclis Genel Kurulu tarafından yasalaştırılması öngörülen torba yasada kaçak durumdaki yabancı şahısların ‘barınmasına, konaklamasına imkan sağlayanlar’ ile bunlara ‘evini kirayanlara’ para cezası uygulaması öngören bir madde yer alıyor…

Kaçak elektirk cezası Haberi

Kaçak elektirk cezası

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak kullanım sorunu nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri adeta bölgenin "kanayan yarası" haline geldi.


Bölge halkı, bir dönem yaşanan şiddet olayları nedeniyle faturanın ulaşmaması ve yoksulluk gibi gerekçelerle elektrik borcunu ödeyemedi.


Bir kısım insanın ise dönem içerisinde kaçak kullanıma başvurması ve denetimlerin yetersizliği ise bu alışkanlığın yayılmasına neden oldu.


1990'lı yıllarda artan destekleme ödemeleri nedeniyle sulu tarıma geçen bölge çiftçisi, tarım ürünlerinin verimini artırabilmek için kuyu açtı. Su ihtiyacını kuyulardan dinamo aracılığıyla temin eden çiftçilerin elektrik tüketimi her geçen gün arttı ve kaçak kullanım oranı yüzde 80'leri aştı.


Bölgede kaçak kullanımın önüne geçilmesine yönelik yürütülen kampanya ve projeler ise bir türlü olumlu sonuç vermedi. 


Özelleştirme sonrası bölgenin elektrik dağıtım işini üstlenen firma, çiftçinin borç faizini sildi ancak af uygulamaları sıkıntıların önüne geçmeye...