02 / 05 / 2024

kaçak elektriğe karşı güneş enerjili su pompası

kaçak elektriğe karşı güneş enerjili su pompası

GAP İdaresi, bölgedeki elektrik kaçağını azaltmak için güneş enerjisiyle çalışan su pompaları kullanımı projesini devreye aldı.Çalışma 2013 sulama sezonunda pilot seçilen bölgelerde uygulamaya alınacak...

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

CHP Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın Çeşme'de kaçak inşaat ettiği rezidansın yıkımı yapılmadı.

Kaçak kat çıkılan Pir Mehmed Çeşmesi’nde restorasyon tamamlandı!

Üzerine kaçak kat çıkılan, kitabesi ve su yalağı çalınan, büyük bir kısmı hilti ve balyoz darbeleriyle yıkımı gerçekleşen İstanbul Karaköy’de bulunan Pir Mehmed Çeşmesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yılmaz Özdil'in villasının kaçak eklentileri yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara uygun olmayan yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak eklentileri yıkılıyor.

Yılmaz Özdil'e villasındaki kaçak bölümler için 380 bin TL ceza!

Bodrum Belediyesi'nin Hülya Özdil'e Bitez'deki villasının kaçak bölümleri sebebiyle 380 bin TL ceza kestiği öğrenildi...

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımların yıkılması için tebligat gönderildi!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak kısımlarının yıkılması için tebligat gönderildi.

Eskiyen ve yıpranan yapıların envanteri çıkarılmalı, kaçak yapılar yıkılmalı!

Van’da yıkıma ve ölüme yol açan İran’ın Hoy kentindeki 5,9 büyüklüğündeki deprem, ülkedeki dayanıksız binaları tekrar gündeme getirdi. İMO Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların yıkılması gerektiğini belirtti...

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

Kaçak yapı tespitine denetçi drone çözümü!

Kısa sürede hayatımızın her alanında kullanıma giren drone, kaçak yapı tespitinde de kullanılabileceğini söyleyen Mimar Nihat Şen, ilçe belediyelerinin 6 ayda bir drone ile çekim yapıp karşılaştırmada kaçağı yakalayabileceğini söyledi...

Kaçak yapılarla mücadele timi kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bodrum'da kaçak yapı ile alakalı kararlılığımız, mücadelemiz devam ediyor. Şu an bin 100 imar denetçimiz var, bu imar denetçi sayısını 2 bin 100'e çıkarıyoruz" dedi.

Çeşme'deki kaçak yapılar ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bodrum'da 21 projeyi mühürleyerek, kaçak yapıyla mücadeleye başladı. Peki Çeşme ne olacak?

kaçak elektriğe karşı güneş enerjili su pompası Haberi

kaçak elektriğe karşı güneş enerjili su pompası

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) yeni bir uygulama başlatıyor.  GAP idaresi, bölgedeki kaçak elektrik kullanımını azaltmak için güneş enerjisiyle çalışan su pompası dağıtacak. Güneş enerjili pompaların, tarım  uygulamalarında kullanımının artırılması için pilot proje hazırlandı. TEDAŞ verilerine göre bölgede kayıp-kaçak elektrik tüketiminde Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin ilk 3 sırada yer alıyor. GAP İdaresi, bölgede sudan sonra güneşi de ikinci enerji kaynağı olarak...