01 / 05 / 2024

Kaçak elektrik nasıl ihbar edilir

Kaçak elektrik nasıl ihbar edilir

Elektriğin her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanılması kaçak elektrik kullanımı olarak tanımlanıyor. Peki, kaçak kullanım cezası nedir? Elektrik kaçağı ihbarı nasıl yapılır?

Kaçak elektrik ihbarı nasıl yapılır?

Kaçak olarak elektrik tüketenlere bazı cezalar uygulanırken; kaçak elektrik kullanımını ihbar edenlere ise zaman zaman ödül verilebiliyor. Peki, kaçak elektrik ihbarı nasıl yapılır? İşte kaçak elektrik ihbar etme yolları...

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Faturalarda yazan tutar her ay düzenli olarak ödenmektedir. Ancak bazen gözden kaçabilir veyahut unutulabilir. Böyle durumlarda “Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” işte detaylar!

Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik desteği 2022 kaç TL, kimler alabilir?

Elektrik faturalarındaki yüksek zamların ardından vatandaşlar çareyi elektrik faturası yardımında buldular. Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik desteği 2022 kaç TL, kimler alabilir? gibi soruların yanıtları bu ödenekten yararlanmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İznik Gölü sahilinde inşa edilen kaçak yapı yıkıldı! 

Orhangazi’de İznik Gölü sahilinde inşa edildiği tespit edilen kaçak yapı Bursa İl Çevre Müdürlüğü kararı ile yıkıldı. 

Muğla'da 630 imar barışına uymayan yeni kaçak yapı yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Muğla'da 630 imar barışına uymayan yeni kaçak yapı yapılıyor. Burada hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de ilçe belediye başkanlarımızla konuştuk ve onlara bu kaçak yapıların yıkılması talimatını verdik" dedi...

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

Bursa Yıldırım'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım'da kaçak yapılar birbir yıkılıyor. Kentsel dönüşüm yatırımlar devam eden ilçede bu yıl 24 adet kaçak yapı yıkıldı.

Uludağ Ağaoğlu My Resort Otel’in kaçak bölümleri yıkıldı!

Ali Ağaoğlu’nun Uludağ’daki Ağaoğlu My Resort Otel’in kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümünün yıkımı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Uludağ Ağaoğlu My Resort Otel’in kaçak bölümleri yıkılıyor!

Ali Ağaoğlu’nun Uludağ’da yer alan Ağaoğlu My Resort Otel’in kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümü yıkılıyor.

Bingöl'de kaçak yapılaşmaya izin yok!

Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Şefliği denetimlerini sıkılaştırarak kaçak yapıya geçit vermiyor.

Çankaya'da 2016 yılında 503 kaçak yapı yıkıldı!

2016 yılında 503 kaçak gecekonduyu yıkan Çankaya Belediyesi, 2017 yılında kaçağa geçit vermeyecek. 2017 yılı için 200 gecekondunun yıkım programı hazır.

Ankara'da inşaat molozları kaçak bölgelere dökülüyor!

Ankara’da, yasak olmasına rağmen inşaat molozları İmrahor, Eymir ve Kekiklikpınarı'na boşaltılıyor. Kaçak dökümün en çok zarar verdiği İmrahor’daki su yatağı hergeçen gün yok oluyor.

Kaçak elektrik nasıl ihbar edilir Haberi

Kaçak elektrik nasıl ihbar edilir

Elektrik kaçağı ihbarı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin elektriğinin kullanıma açılması için taşınmazın maliki veya varsa kiracısı tarafından aboneliğin alınması gerekiyor. 


Abonelik alınmadan elektrik kullanılması halinde kaçak elektrik kullanımı söz konusu olmuş oluyor. Elektriğin her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanılması kaçak elektrik kullanımı olarak tanımlanıyor. 



Elektrik kaçağı cezası..

Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği 13. 14. ve 15. maddelerine istinaden işlem yapılmaktadır. Kaçak kullanım tespit edilmişse cezalı tarife üzerinden faturalama yapılmaktadır.


Kaçak elektrik enerjisi kullandığı tespit edilen tüketicinin hesaplanan kaçak tüketimi, dahil olduğu abone grubuna kaçak elektrik enerjisi kullandığı tespit edilen tarihte uygulanmakta olan tek terimli aktif enerji bedelinin 1,5 (bir buçuk) katı ile çarpılarak kaçak tahakkuk bedeli hesaplanır ve bu bedel fatura edilir. (Güç ve reaktif enerji...