04 / 05 / 2024

kaçak yapıyla mücadele

kaçak yapıyla mücadele

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyeleri yetkisine geçen ' kaçak yapıyla mücadele ' konusunda geçen uzun sürede hiçbir adım atılmaması, Manisa Büyükşehir Belediyesi 'ni harekete geçirdi.

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Ankara Çankaya Belediyesi, plansız yapılaşma nedeniyle baş gösteren kaçak yapıları ortadan kaldırmak için hummalı çalışma gerçekleştiriyor.

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Konya Ereğli'de 'Belediye kaçak inşaat yapıyor' iddiası!

Konya’nın MHP’li Ereğli Belediyesi’nin hazineye ait 850 metrekarelik arazi üzerine kaçak yapı inşa ettiğini ileri süren İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Amil Acar, “Ereğli Belediyesi kaçak yapı ile mücadele edeceğine kaçak yapı yapıyor" iddiasında bulundu.

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele tam gaz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Murat Kurum'dan kaçak yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kaçak yapıyla mücadelede kararlıyız. Özel çevre koruma bölgelerinde 2020 itibarıyla yaklaşık 6 bin 700 kaçak yapı tespiti yaptık. Bir taraftan tespitlerimizi yapıyoruz bir taraftan da yıkım süreçlerini yürütüyoruz" dedi.

Kemer'de kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ilçede kaçak yapılarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Murat Kurum: Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Muğla'da 18 projede 499 kaçak yapının yıkıldığını belirtti ve "Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz" dedi...

Silivri'deki 15 kaçak yapı yıkıldı!

Silivri'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele döneminde inşa edildiği tespit edilen 15 kaçak yapı yıkıldı.

Bodrum'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları devam ediyor. Yıkımlar, Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliği ekipleri tarafından yapılıyor.

Ahmet Aras: Bodrum'da kaçak yapılarla mücadelemizi ara vermeden sürdüreceğiz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri, imara aykırı olduğu tespit edilen ve yıkım kararı alınan binalarda yıkım işlemlerini gerçekleştiriyor. Ekipler, kaçak yapılan 4 bin metrekarelik bir okulu da yıktı...

kaçak yapıyla mücadele Haberi

kaçak yapıyla mücadele

Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde belediye olarak kaçak yapıyla mücadelede yüzde 90'a ulaşan bir başarı yakaladığı belirtildi Gelişen sanayisiyle göç alan ve hızla büyüyen Manisa'da, hızlı nüfus artışı sonucu ortaya çıkan kaçak yapılaşma konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerini uyardı. Manisa Belediyesi olarak 2009-2014 hizmet döneminde vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla diyalog içerisinde hareket ederek, kaçak yapılaşmaya mahal vermeden önüne geçtiklerini hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, 5216 sayılı kanun kapsamında Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte, kaçak yapılaşmayla mücadelenin ilçe belediyelerine geçtiğini, ancak geçen sürede bu konuyla ilgili herhangi bir adım atılmadığını gördüklerini söyledi. 



'GÖZ YUMMAMALILAR' 

İlçe belediyelerinin kaçak yapılaşmalara göz yummaması gerektiğini vurgulayan Köroğlu, "Geçtiğimiz dönemde oluşturduğumuz ekipler ve haftalık yaptığımız kontrollerle bu tür yapılaşmayı daha ortaya...