09 / 05 / 2024

Kadastral hataları nasıl düzeltilir

Kadastral hataları nasıl düzeltilir

Kadastro hataları nasıl düzeltilir? Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlardaki hatalar kadastro müdürlüklerince resen düzeltiliyor. İşte kadastro hatalarının düzeltilmesi yönetmeliği esasları

1/1000 uygulama imar planı nasıl yapılır?

Uygulama imar planı, tasdikli halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen plan olarak biliniyor. Peki, 1/1000 uygulama imar planı nasıl yapılır?

İmar planları nasıl onaylanır?

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama imar planı deniyor. Peki, imar planları nasıl onaylanır?

Müstakil tapu nasıl anlaşılır?

Müstakil tapu, kadastral sınırların belli olduğu bir arsa veya taşınmaz üzerinde, tek bir kişiye ait tapu bulunması durumunu gösteren tapulara deniyor. Peki, müstakil tapu nasıl anlaşılır?

Vergi hataları nasıl düzeltilir?

Vergide, hesap ve vergilendirme hataları yapılabiliyor. Yapılan vergi hatalarının düzeltilmesi de mümkün oluyor. Peki, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan rehbere göre vergi hataları nasıl düzeltilir?

Tapu kaydı düzeltme davası nasıl açılır?

Tapu kaydında kimi zaman Tapu Müdürlüğünde görevli memurlar tarafından hatalar yapılabiliyor. Bu hataların giderilmesi için dava açılabiliyor. Peki, mahkemede tapu kaydı düzeltme davası nasıl açılır?

Tek tapu nasıl alınır?

Tapu çeşitleri müstakil ve hisseli tapular olarak ikiye ayrılıyor. Tek tapu kadastral durumu belirli olan bir araziye tek bir kişinin malik olması anlamına geliyor. Peki, tek tapu nasıl alınır?

İmar planı nasıl alınır?

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren kadastral durumu da işlenmiş olan imar planı nasıl alınır?

Kadastro hataları nasıl düzeltilir?

Kadastro hataları nasıl düzeltilir? Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlardaki hatalar kadastro müdürlüklerince resen düzeltiliyor. İşte kadastro hatalarının düzeltilmesi yönetmeliği esasları

Kadastro yolu nasıl açılır?

İmar kanuna göre imar durumu alınabilmesi için her koşulda kadastro yoluna cephe olması gerekiyor. Arazinin kadastral yola cephesinin olmaması durumunda, kadastro yolu nasıl açılır? İşte yanıtı...

Kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır? Arazinin Kadastral yola cephesi yoksa ne yapılır?

Kırsal alan düzenlemesi nasıl yapılır?

Arazi Toplulaştırmasına İlişkin Tüzük kapsamında yer alan esaslara göre kırsal yerleşim alanlarında kadastral sınırların toplulaştırması nasıl yapılır? Tüzüğe göre, kırsal alan düzenlemesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

Kadastral hataları nasıl düzeltilir Haberi

Kadastral hataları nasıl düzeltilir

Kadastro hataları nasıl düzeltilir?

Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlardaki ölçü, sınırlandırma, tersimat veya hesaplama hataları, ilgilisinin başvurusu üzerine veya kadastro müdürlüklerince resen düzeltiliyor.


İlgili yönetmelik kapsamında düzeltilmesi gereken bir hata bulunup bulunmadığı ve hatanın nedeni, kadastro müdürlüğünce kontrol mühendisi, kontrol memuru veya kadastro üyesi ile kadastro teknisyeninden oluşturulan en az üç kişilik bir ekip tarafından büroda ve gerektiğinde arazide yapılacak inceleme sonunda belirleniyor. 


Oluşturulan ekipçe, inceleme sonuçlarının ayrıntılı olarak açıklandığı bir rapor ile mevcut durum ve düzeltme durumunu gösteren kroki düzenlenerek imzalanıyor.             


Kadastro hatalarının düzeltilmesi yönetmeliği..

Düzeltmenin tebliği

MADDE 10 – (1) Yapılacak düzeltmeye ilişkin düzenlenen rapor ve kroki kadastro müdürünce onaylanır ve kadastro müdürlüğünce bir yazıya eklenerek düzeltmeden etkilenen parsellerin kayıt malikleri...