03 / 05 / 2024

Kadastro hatalarının düzeltilmesine ilişkin yönetmelik

Kadastro hatalarının düzeltilmesine ilişkin yönetmelik

Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlarda ölçü, sınırlandırma, tersimat ve hesaplamalardan doğan hataların düzeltilmesine ilişkin yönetmelik 26145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

Taşınmazlarda Ölçü Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik!

Kadastro Sırasında Veya Sonrasında Yapılan İşlemlerle Geometrik Durumları Kesinleşmiş Olan Taşınmazlarda Ölçü, Sınırlandırma, Tersimat Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

Hasan Akıllı kentsel dönüşüm hatalarını anlattı!

Türkiye Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hasan Akıllı, Isparta'daki Kentsel Dönüşüm hatalarını anlattı. Kentsel Dönüşümü, 'Rantsal Dönüşüm' olarak nitelendiren Akıllı, İsparta'da modern şehirleşmenin dikkate alınmadığını söyledi.

Akfen GYO'ya Altın ödül!

Akfen GYO'nun 2014 Faaliyet Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından faaliyet raporlarının değerlendirildiği "2014 Faaliyet Raporu Vizyon Ödülleri"nde "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı" kategorisinde "Altın" ödülün sahibi oldu.

Akfen GYO’nun 2014 faaliyet raporuna altın ödül!

Akfen GYO’nun 2014 Faaliyet Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından faaliyet raporlarının değerlendirildiği "2014 Faaliyet Raporu Vizyon Ödülleri"nde GYO kategorisinde "Altın" ödülün sahibi oldu.

Akfen GYO Faaliyet Raporu 2014 Vizyon Ödülleri’nde ‘Altın’ ödül aldı!

Akfen GYO’nun 2014 Faaliyet Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi tarafından faaliyet raporlarının değerlendirildiği ‘2014 Faaliyet Raporu Vizyon Ödülleri’nde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ kategorisinde ‘Altın’ ödüle değer görüldü.

Miras red hakkının düşmesi!

Miras kalan mirasçılar mirası reddetme hakkına da sahip oluyor. Mirasın üç ay içinde reddolunabiliyor. Peki mirasın reddi süresi geçerse ne olur? İşte miras red hakkının düşmesi..

Serdar Urfalılar: Yapı malzemeleri sektörünün imajını düzelteceğiz!

Türkiye’nin yapı malzemelerinde kaliteli üretim yaptığını ancak dünyadaki algının tam tersi olduğunu söyleyen İMMİB Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, sektörün imajını düzeltmek için düğmeye bastıklarını kaydetti.

İstikrarsızlık konut satışlarını düşürecek!

Tek parti iktidarıyla 13 yıldır ülke ekonomisinin dinamosu görevini gören inşaat sektörünün temsilcileri, belirsizliğin devam etmesi halinde konut satışlarının düşeceği uyarısında bulundu.

Altınok Öz'den Kartal’ın dönüşümüne dair çarpıcı açıklamalar!

Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği Sign of the City Awards 2. Gelişen Bölgeler Zirvesi Kartal’a katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ın dönüşümüne ve gelişimine dair çarpıcı açıklamalar yaptı...

Kadastro hatalarının düzeltilmesine ilişkin yönetmelik Haberi

Kadastro hatalarının düzeltilmesine ilişkin yönetmelik

Kadastro hatalarının düzeltilmesine ilişkin yönetmelik!


KADASTRO SIRASINDA VEYA SONRASINDA YAPILAN İŞLEMLERLE GEOMETRİK  DURUMLARI KESİNLEŞMİŞ OLAN TAŞINMAZLARDA ÖLÇÜ, SINIRLANDIRMA, TERSİMAT VE HESAPLAMALARDAN DOĞAN HATALARIN DÜZELTİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve  Dayanak

             Amaç

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı;  21/6/1987 tarihli ve 3402 sayılı Kadastro Kanununun 41 inci maddesi uyarınca hataların düzeltilmesine ilişkin usul ve esasları  düzenlemektir.


             Kapsam

             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlarda ölçü, sınırlandırma, tersimat ve hesaplamalardan doğan hataların düzeltilmesini kapsar.


             Dayanak

             MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik,...