05 / 05 / 2024

Kadastro işlemleri harçları

Kadastro işlemleri harçları

2016 yılında yapılacak kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak kadastro harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, kadastro harçları 2016 ne kadar oldu?

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 90!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 90 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 89!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 89 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avcılar sahildeki Hayrola Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı!

İBB'nin yetkisindeki alanda, Avcılar sahilde konumlanan Hayrola Lunapark’ın dört senedir işgal edilerek işletildiği belirlendi. Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı.

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:88!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:88 bugünkü 31552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2021 imar harçları değişti!

2021 imar harçları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi değişti. İşte 2021 imar harçları...

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iltica başvurusu yapanların ikamet harcından muaf tutulmaları amaçlanıyor.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile icra işlerinde geçerli olan tahsil harç oranlarının yüzde 1'e düşürülmesi amaçlanıyor.

Tapu devir harçları 2021!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yoluyla tamamlanabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2021 ne kadar? 2021'de tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

Kadastro işlemleri harçları Haberi

Kadastro işlemleri harçları

Kadastro harçları 2016!

2016 yılında yapılacak kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak kadastro harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.


Kadastro ve tapulama işlemleri sonucunda tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden aşağıdaki oranlarda hesaplanıyor.


Kadastro harç oranları 2016

a)Tapuda murisi veya kendisi adına kayıtlı olup da kadastroda beyanname verenlere, tapulamada tespitte hazır bulunanlara ait gayrimenkullerin kadastrolanmasında veya tapulanmasında, (Binde 6,83)


b)Tapuda murisi veya kendisi adına kayıtlı olup da kadastroda beyanname vermeyenlere, tapulamada tespitte hazır bulunmayanlara ait gayrimenkullerin kadastrolanması veya tapulanmasında, (Binde 11,38)


c)Aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname verenler ile tespitte hazır bulunanlardan, (Binde 9,10)


d)Aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname vermeyenler ile tespitte hazır bulunmayanlardan, (Binde...