17 / 05 / 2024

kademe cephesi ne demek

kademe cephesi ne demek

Parselin veya adanın farklı yapılaşma ve kullanım kararını haiz alanlarının sınırlarını belirleyen hat olan kademe hattı nedir? İşte kademe hattı ile ilgili yönetmelik esasları bu haberde...

Nevşehir Uçhisar Belediyesi'ne kademe binası inşa ediliyor!

Nevşehir Uçhisar Belediyesi tarafından araçlarının bakım, onarım ve kontrolleri için kademe binası inşa ediliyor. 510 metrekare alanda inşa edilen binanın inşaatı hızlandı.

Santa Harabeleri’ne inşa edilen bina taşla kaplandı!

Gümüşhane'nin Dumanlu köyü sınırları içerisinde yer alan arkeolojik doğal sit alanı Santa Harabeleri’ne inşa edilen 2 katlı tuğla binanın dış cephesi taşla kaplandı.

Afyonkarahisar'da 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Afyonkarahisar'daki 500 binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın dış cephesi komple yenilenecek.

Yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

İfraz işlemi ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Peki, yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

Mirage Rezidans Güneşli ulaşım!

Mirage Rezidans Güneşli ulaşım bilgilerine göre proje Tem Otoyolu'na,Bağcılar Konutları Atatürk Havaalanı'na, metrobüse yakın mesafede yükseliyor. Basın Ekspres yoluna cephesi bulunan projede daireler 340 bin TL'den başlıyor.

Marina Ankara basın toplantısı ne zaman?

Marina Ankara projesinde dairelerin tipleri 1+1'den 7,5+1'e kadar farklı seçeneklerle tasarlandı. Projedeki dairelerin Eymir ve Göl manzarasına cephesi bulunuyor. Peki Marina Ankara basın toplantısı ne zaman?

Yalın Evler projesi Şeffaf dış cephesi ile dikkat çekiyor!

İstanbul Kemerburgaz Göktürk'teki Yalın Evler projesi, güneş ve oksijeni hayata katan şeffaf cam dış cephesi ve özgün mimarisi ile dikkat çekiyor. Projede daire fiyatları 207 bin dolardan başlıyor.

Maksimum bina cephesi kaç metredir?

Ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla ne kadardır? Maksimum bina cephesi kaç metredir?

Kadastro yoluna cephe ne demek?

Kadastro yoluna cephe ne demek? Kadastro yoluna cephesi olmayan taşınmaz mal sahiplerinin hakları nelerdir? İşte İmar Kanunu ve Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan yasal esaslar...

Kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır? Arazinin Kadastral yola cephesi yoksa ne yapılır?

Isparta'daki tarihi tren garına ait araziler satışa çıkarıldı!

Isparta'da tarihi tren garına ait araziler Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca satışa çıkarıldı. Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi'ne cephane sevkiyatı yapılan garın satışına yöre halkı tepki gösterdi.

İlk kademe belediyesi nedir?

İlk kademe belediyesi ne anlama geliyor? İlk kademe belediyesi nedir? Merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

kademe cephesi ne demek Haberi

kademe cephesi ne demek

Kademe hattı nedir?

Kademe hattı, uygulama imar planında birden fazla kat adedi veya bina yüksekliği veya yapı yoğunluğu ya da yapı nizamı yahut da kullanma kararı verilen imar parselleri ile bu durumdaki yapı adalarında, parselin veya adanın farklı yapılaşma ve kullanım kararını haiz alanlarının sınırlarını belirleyen hat olarak tanımlanıyor.


Kademe hattı belirlenen yerlerde imar planında aksine bir hüküm yoksa ifraz ve tevhit zorunlu değildir. Ancak kademe hattı belirlenen imar parsellerindeki ifraz ve tevhit talepleri kademe hattı dikkate alınarak gerçekleştiriliyor.


Uygulama imar planında emsal verilmeyen parsellerde katlar alanı, planla veya bu yönetmelikle belirlenen; taban alanı katsayısı ile kat adedinin çarpılmasıyla hesaplanıyor. 


Uygulama imar planı ile farklı kat adedi veya yükseklik getirilmiş imar parselleri tevhit edildiği takdirde tevhit edilen parsellere verilen yükseklik değerleri aşılamaz, tevhit...