04 / 05 / 2024

Kadıköy belediye binası kaçak mı

Kadıköy belediye binası kaçak mı

Kadıköy Belediyesi’nin rutin denetimlerini gerçekleştiren Sayıştay, CHP’li belediyenin, Büyükşehir Belediyesi ve hazineye ait çok değerli arazileri işgal ettiğini tespit etti.

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

Kadıköy Belediyesi, Yalova'da arsa satacak!

Yalova İli Kadıköy Belediye Başkanlığı, Yalova'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış ihalesi 1 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının inşaat yapı işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde ofis ve işyeri  niteliğindeki binanın altyapı, kaba ve ince inşaat yapı işleri ile cephe kaplama işleri için Conart İnşaat ile anlaştı.

Kadıköy Belediyesi'nden büyük fırsat! Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları kiraya verilecek!

İstanbul İli Kadıköy Belediye Başkanlığı, Caddebostan Kültür Merkezi'nin 1. ve 2. katında yer alan 7 adet sinema salonu için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye binası tartışma yarattı!

Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 deprem sonrasında hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer binanın yıkılmasını isterken  Mimarlar Odası İzmir Şubesi binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kadıköy Suadiye'de 14 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Kadıköy, Suadiye'de yer alan arsayı 14 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti TBMM'de!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi verdi. 

Kadıköy'de 14 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Kadıköy Suadiye'de yer alan arsayı 14 milyon 1 bin 960 TL bedelle satışa çıkardı.

Kadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Kadıköy'de bulunan Kalamış Yat Limanı ihalesi için tam yetki Kadıköy Belediye Başkanı Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının yerine meclis binası yapılacak!

30 Ekim'de İzmir depreminde orta derece hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılıp, yerine meclis binası yapılmasına karar verilmişti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Altan Altın, bugünkü köşe yazısında bu kararı kaleme aldı.

Kadıköy belediye binası kaçak mı Haberi

Kadıköy belediye binası kaçak mı

Kadıköy Belediyesi’nin rutin denetimlerini gerçekleştiren Sayıştay, CHP’li belediyenin, Büyükşehir Belediyesi ve hazineye ait çok değerli arazileri işgal ettiğini tespit etti. CHP’li belediyenin Başkanlık Binası’nın da ‘işgal’ edilmiş bu arsalar üzerine inşa edildiği ortaya çıktı. Kamu arazilerini işgal etmekle de yetinmeyen CHP’li Kadıköy Belediyesi, buralara intifa hakkı ve inşaat izni olmadan kaçak binalar yaptı. Bunların arasında Başkanlık Binası da bulunuyor. Konuyu gündeme getiren 2015 Sayıştay Denetim Raporu’nda, “Belediyenin kendi mülkiyetinde bulunmayan bir yere kanunlarda öngörülmüş (tahsis, kamulaştırma, satın alma vb.) işlemler yapılmaksızın inşaat yapılmasının hukuki olmadığı” kaydedildi.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAVA açacak!


Sayıştay Raporu’nda, kamu arazilerini işgal eden Kadıköy Belediyesi’ne Büyükşehir Belediyesi ve hazine tarafından bir dava açılması durumunda, CHP’li belediyenin davayı kaybetme ve söz konusu arsaların Kadıköy’ün en değerli yerlerinde olması sebebiyle...