15 / 05 / 2024

Kadıköy Meydanı atatürk anıtı

Kadıköy Meydanı atatürk anıtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: ''Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılarak yerine bina yapılacağı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır''

Akiş GYO, Kadıköy'deki bina ve arsasını 465 milyon TL'ye sattı!

Akiş GYO, şirkete ait, İstanbul İli, Kadıköy Bostancı Mahallesi, Bağdat Caddesi, No. 481'de yer alan "Dokuz Katlı, Çatı Arası İlaveli Betonarme Bina ve Arsası" niteliğindeki gayrimenkulün mülkiyeti 4 Temmuz 2022 tarihli sözleşme kapsamında 465 milyon Türk Lirası bedelle satıldı. 

Cumhuriyet Köyü'ndeki Atatürk Korusu kiraya verildi iddiası!

İstanbul Beykoz'da Atatürk’ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet köyündeki korunun, Rize Kalkandelen Vakfı’na kiraya verildiği belirtildi.

Türk Hava Kurumu Kadıköy'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, İstanbul İli Kadıköy İlçesi, Suadiye Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

Nazım Hikmet’in Kadıköy’deki yaşadığı ev yıkılıyor!

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Nazım Hikmet’in İstanbul Kadıköy’de yer alan yaşadığı ev deprem riski sebebiyle yıkılacak.

Yenitepe Kadıköy'ün afişine sosyal medyadan tepki!

AVM'lerde, Araplara yönelik vatandaşlık pazarlaması, Arapça tanıtım afişleriyle devam ediyor. Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan afişte, "Yenitepe Kadıköy'e yatırım yapın, Türk vatandaşlığını alın" ifadeleri tepkilere neden oldu.

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

İstanbul'un en rekabetçi ilçeleri Şişli ve Kadıköy!

‘İstanbul Rekabet Endeksi’ araştırmasına göre, kentin en rekabetçi ilçeleri sıralandı. İstanbul’da en rekabetçi ilçeler Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy ve Üsküdar olarak belirlendi.

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi Kadıköy'de başladı!

stanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Türk Ytong'un işbirliğiyle hazırlananlan "Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi", Kadıköy'deki pilot bölge çalışmasıyla başladı.

Kadıköy Altıyol'daki kafeler yıkıldı!

İstanbul'un Kadıköy ilçesi Altıyol meydanındaki bazı kafeler sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Ünlü markaların bulunduğu arsanın yeşil alan olarak düzenleneceği belirtildi.

THK'dan Kadıköy'de satılık daire!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Kadıköy'de bulunan daireyi satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün ihalesi 26 Şubat 2016 Cuma günü kapalı teklif açık arttırma usulüyle gerçekleşecek.

Yıkılan Bursa Atatürk Stadyumu yerine meydan mı yapılacak?

Bursa Olay Gazetesi'nin köşe yazarlarından olan Ahmet Emin Yılmaz bugünkü yazısında yıkılan Bursa Atatürk Stadyumu'nun yerine yapılması planlanan meydan projesini kaleme aldı. İşte Yılmaz'ın o yazısı...

1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Kadıköy'e taşınacakmış!

1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Kadıköy'e taşınacakmış. Kadıköy Meydanı'ndaki eski hal binası Atatürk Kültür Merkezi olarak tahsis edilmiş, binanın ilk iki katı konservatuvar binasına ayrılmış.

Kadıköy Meydanı atatürk anıtı Haberi

Kadıköy Meydanı atatürk anıtı


 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılarak, yerine bina yapılacağı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

     Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 1/5000 ölçekli Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nda, Kadıköy Rıhtım Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın da içinde yer aldığı alanın, fuar, panayır ve festival alanı lejantında (harita anahtarı) kaldığı belirtildi. 

     Açıklamada, ''Plan notlarında, söz konusu alanda değil bina, bodrum dahi yapılamayacağı, sadece etkinlik zamanlarında kullanılmak üzere geçici ve takılıp sökülebilen hafif malzemeden üniteler yapılabileceği açıkça belirtilmektedir. Kadıköy Rıhtım Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılarak yerine bina yapılacağı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır''...