17 / 05 / 2024

Kadıköy Tarım il Müdürlüğü arazisi özelleştirme

Kadıköy Tarım il Müdürlüğü arazisi özelleştirme

Kadıköy Bağdat Caddesi üzerindeki İstanbul Tarım İl Müdürlüğü arazisi iki yıl içinde özelleştirme yoluyla satılacak. Arazi için TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi dava açtı. Kadıköy Belediyesi de dava açmaya hazırlanıyor.

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Kadıköy'de 8 taksitle 3+1 konut satılıyor! Ev alacaklara büyük fırsat! 

Kadıköy Emlak Müdürlüğü, İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Zühtüpaşa Mahallesi, Fener Caddesi 273 ada 16 parselde yer alan 3+1 konutu satıyor. İşte ayrıntılar...

Dyk Otomasyon Tekstil Tarım Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy 2 Şubesi açıldı!  

Dyk Otomasyon Tekstil Tarım Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy 2 Şubesi bugün Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Naciye Öksüz tarafından açıldı.

Kadıköy'deki 10 katlı bina mühürlendi!

Kadıköy'ün Göztepe ilçesinde etkili olan yağış sonrasında inşaat alanının yanında bulunan binanın bahçe duvarı çöktü. Belediye ekipleri binayı boşaltılıp mühürlendi.

Arkhe Petrol Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Arkhe Petrol Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Kadıköy 1/5000 ve 1/1000 nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Kadıköy İlçesi, 3180 ada, 45 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Esat Temimhan: Kadıköy'ün kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz!

CHP Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Esat Temimhan yaptığı açıklamada ilçenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm, trafik ve imar rantı olduğunu belirtti.

Kadıköy Göztepe'de kentsel dönüşüm tartışması!

Kadıköy'ün Göztepe Mahallesi'nde dönüşüm tartışması büyüyor. Yapıkredi İkramiye Evleri'nin sakinleri ve belediye arasında anlaşma sağlanamıyor...

Sinpaş GYO Kadıköy gayrimenkulü değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ili, Kadıköy ilçesindeki 4 gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı...

Milli Emlak'tan Kadıköy'de 16.1 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kadıköy ilçesine bağlı Suadiye ile İkbaliye Mahallesi'ndeki 2 arsayı ihale ile satıyor. İhaleler 26 Mart'ta gerçekleşecek..

Kadıköy Osmanağa 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Osmanağa Mahallesi 1 ada 52-53 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya çıktı..

Yenitepe Kadıköy "2017'nin En Başarılı Kentsel Dönüşüm Projesi" seçildi!

Nuhoğlu İnşaat tarafından inşa edilen Yenitepe Kadıköy projesi, "İstanbul Altın Değerler Ödül" töreninde "2017'nin En Başarılı Kentsel Dönüşüm Projesi" ödülüne layık görüldü.

Kadıköy Tarım il Müdürlüğü arazisi özelleştirme Haberi

Kadıköy Tarım il Müdürlüğü arazisi özelleştirme


İstanbul İl Tarım Müdürlüğü arazisi, Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile özelleştirme kapsamına alındı. Özelleştirme Daire Başkanlığı’nın tebliği, 8 Mayıs 2014 tarihli ve 28994 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Kadıköy Erenköy'de bulunan Tarım Müdürlüğü arazisi, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 2 Mayıs 2014 tarih ve 2014/40 sayılı kararı içinde İstanbul’da özelleştirme kapsam ve programına alınan 71 taşınmaz içinde yer aldı. 


Tebliğe göre İstanbul İl Tarım Müdürlüğü arazisi de diğer taşınmazlar gibi varlık satışı suretiyle satılacak. Arazinin özelleştirme işleminin 2 (iki) yıl içerisinde tamamlanmasına karar verildi. 





Arazinin imar durumu!


Tarım Müdürlüğü arazisi, Kadıköy İlçesi’nin Erenköy Mahallesi’nde 1098 ada ve 2 parsel üzerinde 21 bin 440,50 metrekare alana sahip. Arazinin imar durumu, “Yönetim Merkezi alanı, İlköğretim tesis alanı ve yol” olarak görünüyor.


Kadıköy Merkez E-5 (D100)...