29 / 04 / 2024

kadın inşaat çalışanı

kadın inşaat çalışanı

Erkek egemen birçok sektörde var olan kadınlar, inşaat sektöründe de beyin güçleriyle yönetim kademelerinde aktifler.

Trabzon'da inşaatlarda kadınlar çalışıyor!

Trabzon'da inşaatlarda kadınlar tuğla taşıyarak aile bütçesine katkıda bulunurken, işlerinin hiç de zor olmadığını ifade ediyorlar. Çarşıbaşı ilçesinde bir inşaatta tuğla çeken 4 kadın çalışmalarıyla erkeklere meydan okuyor...

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiindeki mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen inşaat çalışmaları süren 40 adet kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. 

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Konak Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı başladı!

Konak Belediyesi’nin Basmane’de hayata geçirilecek olan yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları başladı. Başkan Batur açıklamasında ihale tamamlanır tamamlanmaz inşaat faaliyetinin başladığını başladı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

CSO'nun yeni binasının inşaatında çalışan işçilere teşekkür konseri!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın inşaatı devam eden yeni salonundaki ilk konser, inşaatta ter döken işçiler için verildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaat çalışmalarında son durum!

Çanakkale Boğazı'nda inşası devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Köprü, bölgenin çehresini değiştirecek...

Alamo Anıtı'nda yürütülen inşaat çalışmaları protesto edildi!

San Antonio kentinde koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarına ve Alamo Anıtı'nda gerçekleştirilen inşaat çalışmalarına karşı protesto gerçekleştirildi. 

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının inşaatında 2 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği Bursa Gemlik'te ''Çevresel Etki Değerlendirmesi'' (ÇED) toplantısı düzenlendi. Fabrikanın inşaatında 2 bin kişinin çalışacağı öğrenildi.

Bartın Adliyesi'ndeki inşaat çalışmaları mecliste!

Bartın Adliyesindeki inşaat çalışmalarının tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bankoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AB Konseyi binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddiası!

Avrupa Birliği (AB) Konseyinin Brüksel'de bulunan 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddia ediliyor.

Kadıköy-Sultanbeyli metro hattının inşaatı başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan 18.4 kilometre uzunluğundaki Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nın inşaatı için geri sayım başladı.

Gaziantep Havalimanı'nın inşaatı hızlanacak!

Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Gaziantep Havalimanı'nda yeni terminal binasının inşaat çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

Mahir Eller Projesi ile 111 inşaat çalışanı sertifikalarını aldı!

Kilis'te AB tarafından finanse edilen Mahir Eller Projesi kapsamında yapılan mesleki yeterlilik sınavı sonucu belge almaya hak kazanan 111 inşaat sektörü çalışanına belgeleri teslim edildi.

kadın inşaat çalışanı Haberi

kadın inşaat çalışanı

Doğası gereği erkek işi olarak bilinen inşaat sektöründe yönetim kurulu başkanlığından genel müdürlüğe kadar farklı alanlarda aktif 20 kadın yönetici bulunuyor.


Kimi meslekler kadın işi, erkek işi diye ayrılır. İnşaat da çalışma koşullan ve erkek egemen yapısıyla kadınların uzak durduğu bir alan. Proje üretip karda kışta inşaatlarda çalışmayı ve çalışan işçileri kontrol etmeyi gerektiren inşaat işi. doğası gereği erkek egemen bir alan olarak görülüyor. Ancak son yıllarda bu ezber bozuldu. İnşaat sektöründe satış ve pazarlamadan genel müdürlüğe kadar farklı kademelerde kadın iş gücü artıyor. Bazıları aileden bazdan da profesyonel Kadınlar inşaattaki tecrübeleriyle basamakları hızla tırmanarak genel müdürlük kademesine kadar yükselmiş durumdalar. Kimi baba mesleğini devralıp şirket yönetimine girerken, kimi de sektörde edindiği tecrübelerden yola çıkıp kendi şirketini kuruyor.



Satış ve...