02 / 05 / 2024

Kadın Yaşam Evi Kadıköy

Kadın Yaşam Evi Kadıköy

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kadın Yaşam Evi"nde, şiddete maruz bırakılan kadınlar, 12 yaşından büyük oğlu veya özel gereksinime ihtiyacı olan çocuğuyla kalabilecek.

Antalya'da evi yanan kadın için konteyner ev inşa edildi!

Antalya Kumluca Kaymakamlığı, ilçede evi yanan yaşlı kadın konteyner ev inşa ettirdi. 

AFAD, Hırvatistan’a 100 yaşam evi konteyner gönderdi!

AFAD, Hırvatistan’da 29 Aralık’ta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremle sarsılan afetzedeler için 100 yaşam evi konteyner gönderdi.

İzmir'de ikinci kadın sığınma evi hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci kadın sığınma evini hizmete açıyor. Engellilerin erişimine uygun olarak inşa edilen binada 12 oda yer alıyor.

Türkiye'nin ilk Kadın Yaşam Evi Kadıköy'de açıldı!

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kadın Yaşam Evi"nde, şiddete maruz bırakılan kadınlar, 12 yaşından büyük oğlu veya özel gereksinime ihtiyacı olan çocuğuyla kalabilecek.

Kars'ta arazi kavgası: 1 ölü!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada yaralanan kadın yaşamını yitirdi.

Kars'ta çöken odanın enkazında kalan kadın yaşamını yitirdi!

Kars'ın Karakale köyünde yaşayan Mülkiye Bozkurt çöken odanın enkazında kalarak yaşamını yitirdi.

Ankara Kadın Barınma Evi projesine onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıkladığı 60 yatak kapasiteli 'Kadın Barınma Evi' kararı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti.

İBB Kadın Dayanışma Evi açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kadın Dayanışma Evi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında açıldı. İBB, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü ile Çocuk ve Aile Şube Müdürlüğü de kuracaklarının bilgisini paylaştı...

Yenimahalle Kadın Sığınma Evi'ne yeni bina tahsisi!

Hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun 2014'te 5 yıl süre ile Yenimahalle Belediyesi’ne Kadın Sığınma Evi olarak tahsis ettiği bina, şiddet mağduru kadınlara umut olmayı sürdürüyor.

Konut sigortası yaşamı kolaylaştırıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Erdoğan, konut sigortasının evde gerçekleşebilecek pek çok hasara karşı teminat verdiğini belirterek, bu ürünle beraber sunulan çilingir, halı yıkama ve klima bakımı gibi ek hizmetlerin ev halkının yaşamını kolaylaştırdığını ifade etti...

Maltepe Fındıklı'ya yaşam evi açıldı!

Maltepe Fındıklı halkı için inşa edilen yaşam evininin açılışını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptı.Başkan Ali Kılıç, mahallede davul ve zurnalarla karşılanırken konuşmasında yaşam evinin halka ne gibi faydalar sağlayacağından da bahsetti...

Kayseri Engelsiz Yaşam Evi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en kapsamlı, en modern, en büyük Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Kayseri’ye kazandırıyor.

Antalya Yaşam Evi hizmete açıldı!

Antalya'da Sen Varsan Biz de Varız Derneği bünyesinde inşa edilen yaşam evi bağımlılıktan kurtulan gençler için hizmete açıldı.

Kadın Yaşam Evi Kadıköy Haberi

Kadın Yaşam Evi Kadıköy

Türkiye'nin ilk Kadın Yaşam Evi Kadıköy'de açıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, "Şiddete maruz bırakılan kadınlar oğullarından ayrılmasınlar diye" sloganıyla başlatılan "Kadın Yaşam Evi" projesi tanıtıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, mevzuata göre sığınmaevine giden kadınların, oğlu 12 yaşından büyükse yanında götüremediğini ve çocuğunu kurum bakımına bırakmak zorunda kaldığını dile getirerek şöyle konuştu:

"Biz, hem anne hem de çocuk açısından yaralayıcı bu durumu telafi etmek istedik. Kentsel dönüşüm nedeniyle tapusu belediyeye geçen 6 daireyi pilot çalışma olarak yaşam evine dönüştürmeye karar verdik. Bu evler, kadınlar yeni bir hayata başlayıncaya, kendilerini hazır hissedinceye kadar, belli bir süre kadın ve çocuğa tahsis edilecek. Kadın Konukevleri Yönetmeliği'nde, kadın ve çocuğun yüksek yararına olacak yaşam evleri için...