15 / 05 / 2024

kadırga Şehsuvarbey Sokağı

kadırga Şehsuvarbey Sokağı

Sağlı sollu bitişik nizam 40 ahşap evden oluşan ve UNESCO Dünya Mirası Alanı içinde yer alan Şehsuvarbey Sokağı, ahşap yapı kültürü ve sunduğu doyumsuz perspektifle geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor.

Arriva Assos Terra Silva lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje!

Arriva Assos Terra Silva projesinde satışlar başladı. Proje Kadırga Koyu, Assos Antik Liman, Sivrice ve Sokakağzı Koyları’nın yanı başında yükseliyor. Peki Arriva Assos Terra Silva'da konut fiyatları ne kadar? 

Kadırga Otelcilik ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadırga Otelcilik ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Özkan tarafından kuruldu.

Ev kirasını ödeyemeyince 7 çocuğuyla sokağa atıldı!

Gaziantep'te kirasını ödeyemeyen kadın, ev sahibi tarafından 7 çocuğuyla sokağa atıldığını iddia etti.

Kadıköy'de faciadan dönüldü! İnşaat plakaları devrildi!

İstanbul'un Kadıköy ilçesi Caddebostan mevkiinde bir inşaatın demir plakaları aşırı rüzgardan sokağa devrildi. Bir araç demir plakalar altında kalırken kimseye zarar gelmemesi nedeniyle faciadan dönüldü.

Şehsuvarbey Sokağı geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor!

Sağlı sollu bitişik nizam 40 ahşap evden oluşan ve UNESCO Dünya Mirası Alanı içinde yer alan Şehsuvarbey Sokağı, ahşap yapı kültürü ve sunduğu doyumsuz perspektifle geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor.

Kadırga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne spor salonu!

Kadırga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Fatih Belediyesi tarafından çok amaçlı spor salonu inşa ediliyor.

Fatih Üsküplü Yahya Efendi Sıbyan Mektebi restore edildi!

Emin Sinan Mahallesi Kadırga Limanı Caddesi’nde yer alan ve korunması gereken anıt eserlerden biri olan Üsküplü Yahya Efendi Sıbyan Mektebi’nin Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Trabzon'da tramvay için proje hazırlanıyor!

Paris'te Kadırga Şenliklerine katılan Trabzon heyeti Paris’te incelemelerde bulundu.Tramvay üzerinde incelemeye yapan ekip, “Bu Trabzon’da olsa ne güzel olur. Projesi hazırlanıyor önümüzdeki aylarda netleşir." dedi.

Gölcük'te kavşak çalışmaları başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yazlık Kadırga’da Gölcük’lü muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Körfez geçişi bittikten sonra Gölcük'te kavşak çalışmaları başlayacak" dedi.

Fatih Cundi Spor Tesisleri yıkıldı!

Türk futboluna pek çok ünlü ismi kazandıran Kadırga Spor Kulübü'nün antrenman sahası olarak kullandığı Cundi Spor Tesisleri Fatih Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Kocaeli Derince spor tesislerine kavuşuyor!

AKP İlçe Yerel Yönetimler Toplantısı’nda önemli mesajlar veren Başkan Bulut, Kadırga alanı olarak bilinen mesire alanında çok önemli bir projeyi hizmete sunacaklarını söyledi.

Fatih Cundi Spor Tesisleri yıkılacak mı?

Fatih Belediyesi, Türk futboluna pek çok ünlü ismi kazandıran Kadırga Spor Kulübü’nün antrenman sahası olarak kullandığı Cundi Spor Tesisleri’ni yıkmak için hazırlanıyor

Çardaklı Hamamı ne olacak?

1503 yılında Kapı Ağası Hüseyin Bey tarafından İstanbul’un Kadırga semtinde yaptırılan tarihi Çardaklı Hamamı, kayıp hissedarları yüzünden yıllardır kaderine terk edilmiş halde kurtarılmayı bekliyor..

kadırga Şehsuvarbey Sokağı Haberi

kadırga Şehsuvarbey Sokağı

TOKİ Haber'de yer alan habere göre Şehsuvarbey Sokağı, geleneksel İstanbul mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak hâlen varlığını koruyor. Şehrin, geçmişe dair sakladıklarına örnek niteliği taşıyan sokak, eski fakat canlı hâliyle dünden bugüne taşınan gizli bir güzelliği yaşatıyor.

Sultanahmet'te Çemberlitaş durağında tramvaydan inip yürüyerek önce Klod Farer Caddesi, ardından yokuş aşağı Dizdariye Medresesi Sokağı ve Sokullu Mehmet Paşa Cami-si’nin yanından Kadırga Meydanı'na varınca meydanın en güzel sürprizi Şehsuvarbey Sokağı çıkıyor karşınıza.

40 AHŞAP EV SOKAĞA ZARİFÇE SIRALANIYOR

Şehsuvarbey Sokağı'nın taş kaplı yolunun her iki tarafına tam 40 ahşap ev zarifçe uzanıyor. Çoğu iki katlı, birkaçı tek veya üç katlı rengârenk evler, cumbaları sarıdan maviye, bejden yeşile, beyazdan eflatuna birbiriyle uyumlu renkleriyle bütünlük oluşturuyor. Bazı evlerde cepheler kısmen zarar görmüş olsa da her...