05 / 05 / 2024

kadoköy osmanağa tarihi köşk

kadoköy osmanağa tarihi köşk

Osmanağa Mahallesi’nde bulunan bir arsayı satın alan Kadıköy Belediyesi, bir dönem arazide yer alan tarihi köşkü yeniden inşa edecek.

Hatice Kolçak gram altının 400 TL birden yükseleceği tarihi resmen açıkladı! Yatırımcılar o günü iple çekiyor...

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının 400 TL birden yükseleceğim tarihi açıkladı. Yatırımcılar o günü iple çekiyor. İşte altının yükselişe geçeceği tarih...

Dolar 40 TL olacak! Tarih açıklandı! Doları bilen adam Selçuk Geçer'den yürekleri ağza getiren açıklama geldi!

Doları bilen adam Selçuk Geçer doların 40 TL olacağı tarihi açıkladı. İşte yürekleri ağza getiren o dolar açıklaması...

Benzine büyük indirim tarihi belli oldu! Zamlarla bunalan sürücüler bir nebze de olsa rahatlayacak

Brent petrolde kısmi düşüşler meydana geldi. Fiyatlardaki AB üyesi ülkelerin Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasını öngören yeni yaptırım paketinde uzlaşma sağlayamaması etkili oldu. Benzine ise büyük indirimin tarihi açıklandı. İşte detaylar...

Kadıköy Osmanağa Mahallesi imar planı askıda!

Kadıköy Osmanağa Mahallesi'ndeki bazı parseller ve kadastral boşluğa ilişkin imar planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı..

MGallery, Türkiye’deki ilk otelini Karaköy’de açtı!

MGallery otel koleksiyonunun Türkiye’deki ilk örneği olan “The Galata İstanbul Hotel MGallery by Sofitel” Karaköy’de 180 yıllık tarihi binada açıldı. 

Kadıköy Osmanağa 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Osmanağa Mahallesi 1 ada 52-53 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya çıktı..

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından uyarı!

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından "gürültü" uyarısı geldi. Yüksek sesin yasak olduğu Tarihi Doğan Apartmanı'nda yönetici anne Sibel Can'ı arayarak uyarıda bulundu.

Ağaoğlu Çekmeköy Park teslim tarihi!

Çekmeköy Park Evleri 3 milyar dolar yatırım bedeliyle Ağaoğlu İnşaat tarafından hayata geçirildi. Ağaoğlu Çekmeköy Park teslim tarihi ne zaman?

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

Kadıköy'deki tarihi köşk yeniden hizmete açılacak!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Osmanağa Mahallesi’nde yer alan arsayı satın aldı. Belediye, arsanın üzerindeki tarihi köşkü yeniden hizmete açacak.

Artvin Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprü TBMM'de!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesi Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprünün yeniden yapımı ve tarihi parçalarının turizme açılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

kadoköy osmanağa tarihi köşk Haberi

kadoköy osmanağa tarihi köşk


Geçtiğimiz yıl Gençlik Sanat Merkezi ve Karikatür Evi’ni hizmete açarak hem eski eserlerin korunmasını sağlayan hem de Kadıköylüler için sosyal yaşam alanı yaratan Kadıköy Belediyesi, bu yıl da benzer bir proje hazırladı. Osmanağa Mahallesi Hasırcı Sokak’ta bulunan bir arsayı satın alan Kadıköy Belediyesi, bir dönem arazide bulunan tarihi köşkü yeniden Kadıköylülere kazandıracak.


Kadıköy Belediyesi’nin satın aldığı arsa Yoğurtçu Parkı’na paralel olan Hasırcı Sokak’ta bulunuyor. Arazi üzerinde bir dönem eski eser statüsünde olan bir köşk olduğu biliniyor. Ancak köşkün 1986 yılında tamamen yıkıldığı tahmin ediliyor. Kadıköy Belediyesi, köşkü Koruma Kurulu tarafından onaylı projelerinden yola çıkarak, aslına uygun olarak yeniden inşa edecek. Yapının toplam kullanım alanı yaklaşık 1200 metrekareden oluşacak. Köşkün geniş bahçesinde tüm Kadıköy halkının yararlanabileceği bir kafe yapılması planlanıyor. Projede...