12 / 05 / 2024

Kahramanmaraş gürültü haritası 2015

Kahramanmaraş gürültü haritası 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın TÜBİTAK ile başlattığı ve içerisinde Kahramanmaraş’ında yer aldığı Türkiye’nin 15 kentinin pilot şehir seçildiği proje kapsamında, kentlerin “Gürültü Haritası” belirlenecek.

Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riski çoğaldı! Naci Görür, il il uyardı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riskinin yükseldiğine dikkat çekti ve il il uyarılarda bulundu. İşte Görür'ün o açıklaması...

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Naci Görür'ün 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' dediği 18 kent hangileri?

Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı deprem uyarılarıyla sık sık gündem oluyor. Görür, şimdi de 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' diyerek 18 kenti açıkladı. Peki akıbeti Kahramanmaraş ve Hatay gibi olan 18 kent hangileri? 

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Prof. Dr. Naci Görür'den Kahramanmaraş depremiyle ilgili flaş açıklama: Faya stres transfer etmiş olabilir!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta bugün yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

24 ilin gürültü eylem planı tamamlandı: Tam 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

Kahramanmaraş ve Adana peş peşe sallandı! Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi! 

Kahramanmaraş'ta 3.8 büyüklüğünde ve Adana'da ise 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından konuşan yer bilimci Naci Görür "Dikkatli olmak gerekir" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da deprem olma olasılığı arttı!

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, merkez üstü Kahramanmaraş olan iki depremden sonra hangi bölgelerde deprem riskinin arttığını anlattı. İşte detaylar!

Naci Görür’den iki bölge için dehşete düşüren uyarı! Oraları etkilenirse felaket olur!

Kahramanmaraş merkezli felaketin geleceğini önceden duyuran Prof. Dr. Naci Görür, bu kez çok önemli bir uyarı daha yaptı. Aynı zamanda Bilim Akademisi Üyesi de olan Görür, Türkiye’deki iki faya dikkat çekerek, “İnşallah bunlar etkilenmez, çünkü o zaman felaket olur” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş depremi uzaydan böyle görüntülendi! NASA saniyesi saniyesine kaydetti! İşte öncesi ve sonrası!

NASA bir deprem hasar haritası oluşturdu. Kahramanmaraş ve Gaziantep'in harita değişiklikleri uzaydan böyle görünüyor.

Naci Görür Bingöl’ü uyarmıştı! Belediye başkanı yapı stokunu açıkladı: Eksikler var!

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminden sonra Bingöl- Karlıova depremi için uyarı yapmıştı. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, bu açıklamaların ardından, şehirdeki yapı stoku ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Kahramanmaraş depremi için seneler önce uyaran Prof. Naci Görür'den yürek hoplatan açıklama! Risk en çok oralarda arttı!

Yıllar önce Kahramanmaraş'ı vuran depremle ilgili uyarıda bulunan Ünlü Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Naci Görür, Kahramanmaraş'tan yıllar önce söz edildiğini vurgulayarak, şu anda tehlike altında olan bölgeyi de anlattı.

Kahramanmaraş gürültü haritası 2015 Haberi

Kahramanmaraş gürültü haritası 2015

"Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi” kapsamında, 15 ilin gürültü haritası hazırlanacak ve Türkiye'de ilk kez gürültü simülasyon modeli oluşturulacak. Bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile Ankara’da bir açılış toplantısı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü’nden yetkililerin de katıldığı toplantıda projeye ilişkin bilgiler aktarıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu, Türkiye'de bugüne kadar önemli projelere imza attıklarını belirterek, yaşam kalitesi ve çevrenin korunması açısından, Çevre Enstitüsü tarafından Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Proje çerçevesinde, Adana, Adıyaman, Balıkesir, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas ve Trabzon illerinin gürültü haritalarının hazırlanacağını aktaran Tunaboylu, proje sonunda...