17 / 05 / 2024

Kahramanmaraş mülteci kampı imar planı

Kahramanmaraş mülteci kampı imar planı

Kahramanmaraş'ta yapılması planlanan mülteci kampına bilirkişiden de onay çıkmadı. Raporda, kampın imar mevzuatına aykırı olduğu, toplumsal ve sosyal dokunun dikkate alınmadığı belirtildi.

BİM Cuma kataloğu! Cuma günü BİM'de Kamp masası 399 TL, Masa ve 2 Adet Kamp Sandalyesi 699 TL! Cuma BİM aktüel ürünler

17 Mayıs Cuma BİM Kataloğu açıklandı. 17 Mayıs-24 Mayıs 2024 arasında geçerli olacak aktüel ürünler belli oldu. BİM'de Kamp masası 399 TL, Masa ve 2 Adet Kamp Sandalyesi 699 TL! 17 Mayıs Cuma BİM aktüel ürünler...

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

Kıbrıs Kocareis Kamp Alanı'ndaki yıkım için ara emir!

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Mesut Mesutoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin Kocareis Kamp Alanı'nda yıkım yapmaması için ara emir kararı aldı.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Emlak Katılım, 22. şubesini Kahramanmaraş’ta hizmete açtı!

Köklü geçmişinden aldığı güçle sektörün en genç üyesi olarak faaliyetlerine devam eden Emlak Katılım, fiziksel hizmet ağını genişletmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Emlak Katılım bu kapsamda 22. şubesini Kahramanmaraş’ta açtı.  

Ekrem İmamoğlu: Kentimiz için deprem ve Kanal İstanbul önemli tehdit!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zaferinin 1’nci yılında toplantı düzenledi. İmamoğlu, İstanbul için en önemli 3 tehditi; “deprem”, “mülteci meselesi” ve “Kanal İstanbul” dedi ve, "İzin veremeyiz, vermeyeceğiz” dedi...

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Koronavirüs inşaat sektöründeki mülteci girişimcileri daha çok etkiledi!

İmalat, perakende satış, toptan satış, hizmet ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren 206 mülteci ve 177 yerli girişimci ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, mülteci girişimciler pandemiden yerli girişimcilere göre daha fazla etkilendi.

Yunanistan'da 10 bin mülteci evlerden tahliye edilmekle tehdit ediliyor!

Yunanistan'da yarısı başkent Atina'da olmak üzere konut ve kamplarda kalan, aldıkları maddi destek de kesilecek olan yaklaşık olarak 10 bin mülteci, çeşitli programlar kapsamında kendilerine tahsis edilen evlerden tahliye edilmekle tehdit ediliyor.

Atina'da ev kiralayan mülteci aile dolandırıldı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir internet sitesinden bulduğu evi kiralamak isteyen Suriyeli mülteci aile, kendisini emlakçı olarak tanıtan bir şahıs tarafından dolandırıldı.

Yunanistan'da 11 bin 237 mülteci evlerinden çıkarılacak!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da konaklama desteğinin sona erecek olması sebebiyle 11 bin 237 mülteci 1 Haziran'da evlerinden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya...

Kahramanmaraş mülteci kampı imar planı Haberi

Kahramanmaraş mülteci kampı imar planı

Kahramanmaraş Sivricehüyük Mahallesi'nde Suriyeli sığınmacıların kalması amacıyla yapılmak istenen ve büyük tepkiye yol açan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kampı ile ilgili bilirkişi raporu açıklandı. 


Dicle Üniversitesi Mimarlık Bölümü Şehircilik Anabilim Dalı tarafından hazırlanan raporda, bölgenin toplumsal ve sosyal dokusunun dikkate alınmadığı, kampın imar mevzuatına uygun olmadığı belirtildi. 


Halkın katılımı sağlanmalı 


Kampın yapılıp yapılmamasına ilişkin karar verme sürecine halkın katılımının sağlanmasının gerektiğinin de ifade edildiği raporda, Çevresel Etki Değerlendirmesi'nin (ÇED) yapılmadığı ve doğal karakterteri korunacak alanlar üzerine inşa ediliyor olmasının kusurlu bulunduğu ifade edildi. 


Köylülerin özel mülkiyet hakkı ihlal ediliyor 


Köy sakinlerinin özel mülkiyet alanının ihlal edildiğinin belirtildiği raporda. "Alan yer seçim kriterinin sadece kamusal mülkiyet olması (Başka hiçbir maliyetin göz önüne alınmaması (Bakınız alan yer seçim sınırları, sadece tek parsel ve...