18 / 05 / 2024

Kahramanmaraş OSBde işletmeler tapu aldı mı

Kahramanmaraş OSBde işletmeler tapu aldı mı

Kahramanmaraş'ta baraj gölü kenarında, başta tekstil ve çelik mutfak eşyası sektörü olmak üzere 3 bin 200 dönüm yatırım alanı üzerindeki sanayi tesislerinde istihdam edilen 6 bin 567 kişinin yüzünün güldüğü OSB'de, tapu sevinci yaşanıyor.

2 büyük depremi de hasarsız atlatıp simge olmuştu! O bina için gelen yıkım kararına İnşaat Mühendisleri Odası isyan etti

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi çeklinde nitelendirilen depremlerde çevresindeki yıkıma karşın ayakta kalan İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binası, rezerv alanda kaldığı için yıkılacak. Mühendisler, söz konusu binanın yıkılmaması gerektiğini belirtiyor.

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.

İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı! Fahiş fiyatla ekmek satan 822 işletme tespit edildi!

Fahiş fiyatlarla ekmek satışı yapan işletmeler İstanbul Valiliğinin kıskacına takıldı. Valilik  822 işlenmenin tespit edildiğini ve ceza almaları için Ticaret Bakanlığına gönderildiğini bildirdi.

Kahramanmaraş'ta deprem nedeni ile düşen istihdam yapılan desteklerle toparlanıyor

6 Şubat'ta meydana gelen ve "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta iş dünyası, afetin sonrasında verilen destekler ile eski günlerine dönmeyi istiyor. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeler 10 yıllığına kiralanıyor!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeleri 10 yıllığına kiraya verecek.

KOSGEB'ten 12 ay geri ödemesiz faizsiz kredi: Sel felaketinden zarar gören işletmeler bu yardımdan faydalanabilecek

İstanbul'da meydana gelen sel felaketi sonrasında, KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla "Acil Destek Kredisi Programı" başlatıldı. Bu önemli girişim hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır KOBİ'lerin bu programdan faydalanabileceği detayları aktardı.

Son dakika! EYT'de tehlike çanları çalmaya başladı! İş dünyası alarma geçti!

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusundaki gelişmeler sonrasında, işletmeler için uygun faiz oranlarına sahip EYT kredileri sunulmuştu. Ancak son zamanlarda artan kredi faiz oranları iş dünyasında büyük rahatsızlık yarattı ve faizlerin sabitlenmesi talepleri yükseldi.

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

O işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle başlıyor! Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle resmen başlıyor. Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Detaylar belli oldu; Avrupa Birliği'nden dijital euro hazırlığı

Dijital euro ile Avrupa çapında alternatif bir ödeme yöntemi devreye alınmış olacak, kişi ve işletmeler mevcut seçeneklere ek olarak dijital euro ile ödeme yapabilecek.

Ford Tourneo Custom ve Connect active Nisan'da zamlandı mı? İşte 2023 fiyat listesi

Tourneo Custom, hem aileler hem de işletmeler için çok yönlü bir araçtır. Aileler için geniş iç mekanı ve işletmeler için yük taşıma kapasitesi ile ideal bir seçenektir. Ayrıca hem aileler hem de işletmeler için çok yönlü bir araçtır.

Kahramanmaraş'ta depremzede esnaflar için konteyner iş yerleri kuruluyor! 

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta iş yerleri kullanılamaz hale gelen esnaflar için 15 konteyner dükkan kurulacak. 

Sanayici şikayetçi! Nakit sıkıntısı büyüyor! Faizler yüzde 35’e tırmanmasına rağmen bankalar kredileri kesti!

Reel sektör nakit darboğazı yaşıyor. Yüzde 35’lere tırmanan kredi faizlerine rağmen krediye erişimde zorlanan işletmeler, şartların böyle devam etmesi halinde pek çok şirketin oyun dışı kalacağına dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş OSBde işletmeler tapu aldı mı Haberi

Kahramanmaraş OSBde işletmeler tapu aldı mı

Kahramanmaraş'ta baraj gölü kenarında, başta tekstil ve çelik mutfak eşyası sektörü olmak üzere 3 bin 200 dönüm yatırım alanı üzerindeki sanayi tesislerinde istihdam edilen 6 bin 567 kişinin yüzünün güldüğü OSB'de, tapu sevinci yaşanıyor. Teşvikten kaynaklı sorunlar yüzünden işletme sahiplerinin uzun yıllardır tapularını almak için verdikleri hukuksal mücadelede sonunda karar çıktı. İşletme sahipleri yakında tapularına kavuşacak. 


Kahramanmaraş OSB yönetimi uzun yıllardır verdikleri hukuksal mücadelenin ardından 56 işletme sahiplerini tapularına kavuşturacak 


ELEKTRİK ÇOK UCUZ


 Başkan Abdullah Çinkay OSB ile ilgili bilgi verirken şöyle devam etti: "Yeni Teşvik Yasası'na göre Kahramanmaraş 5'inci bölge OSB'mizde yatırımını yapacak yatı rımcılar için 6'ncı bölge üzerinden teşvik verilecek. Ayrıca elektrik satışımız ortalama yüzde 15 oranında ucuz iken özel bir firmayla yaptığımız anlaşmayla bölgemizdeki elektrik satışlarımız ortalama yüzde 25...