28 / 04 / 2024

KOSGEB'ten 12 ay geri ödemesiz faizsiz kredi: Sel felaketinden zarar gören işletmeler bu yardımdan faydalanabilecek

KOSGEB'ten 12 ay geri ödemesiz faizsiz kredi: Sel felaketinden zarar gören işletmeler bu yardımdan faydalanabilecek

İstanbul'da meydana gelen sel felaketi sonrasında, KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla "Acil Destek Kredisi Programı" başlatıldı. Bu önemli girişim hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır KOBİ'lerin bu programdan faydalanabileceği detayları aktardı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Eylül ayında İstanbul'da yaşanan sel felaketi sonucunda zarar gören KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla KOSGEB tarafından başlatılan "Acil Destek Kredisi Programı"nın önemine vurgu yaptı. Bakan Kacır, bu program çerçevesinde KOBİ'lerin kullanabilecekleri 1 milyon liraya kadar kredilerin sunulacağını, bu kredilerin faizsiz olduğunu ve geri ödemenin 12 ay süresince başlamayacağını, 24 ay vadeli olarak verileceğini ifade etti.

Orta ölçekli işletmelere KOSGEB’ten destek

Kacır, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, sel felaketi nedeniyle olumsuz etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmelerin KOSGEB tarafından destekleneceğini duyurdu. Kacır, kurum tarafından hayata geçirilen programa dair şu açıklamalarda bulundu:

"İstanbul'da geçtiğimiz eylül ayında yaşanan sel felaketi sonrasında, zarar gören KOBİ'lerimizin desteklenmesi amacıyla KOSGEB tarafından 'Acil Destek Kredisi Programı' başlatılmıştır. Bu program, sel felaketinin etkilerini hafifletmek ve işletmelerimizi yeniden ayağa kaldırmak için önemli bir adım olacak.

KOSGEB ten 12 ay geri ödemesiz faizsiz kredi: Sel felaketinden zarar gören işletmeler bu yardımdan faydalanabilecek

KOSGEB'in hayata geçirdiği 'Acil Destek Kredisi Programı' kapsamında KOBİ'lerimiz, 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi fırsatından yararlanabilecektir. Bu kredi, işletme sahiplerine ekonomik bir nefes alma fırsatı sunacak. KOBİ'lerimiz, aldıkları kredi için geri ödeme konusunda da avantajlı bir sürece sahip olacaklar. Krediyi kullanacak işletmeler 12 ay boyunca geri ödeme yapma zorunluluğu olmadan 24 ay vadeli bir ödeme planıyla desteklenecekler. Felaketlere karşı tedbir almak ve ülkemizi korumak için dua ediyor, KOBİ'lerimize ve tüm işletmelere bu zorlu dönemde başarılar diliyoruz. İşbirliği ve dayanışma içinde bu tür olumsuz durumları aşabileceğimize inanıyoruz."

KOSGEB desteği kimleri kapsıyor?

Bakan Kacır, sel bölgesindeki KOBİ'lerin destek başvurularına ilişkin programın ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Bu doğrultuda sel felaketi mağduru işletmelerin başvuruları öncelikli bir şekilde değerlendirilecektir. Başvurular KOSGEB internet sitesinden yapılacak.

KOSGEB yüksek maaşlı personel alacak! Başvuru tarihleri belli oldu!

Bakan Kacır duyurdu: KOSGEB desteklerinin limitleri artırılacak!

KOSGEB'den KOBİ'lere yaklaşık 1,9 milyar lira destek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön