27 / 04 / 2024

Bakan Kacır duyurdu: KOSGEB desteklerinin limitleri artırılacak!

Bakan Kacır duyurdu: KOSGEB desteklerinin limitleri artırılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni girişimler ve yatırımlar için kritik öneme sahip KOSGEB desteklerinde destek limitlerinin artırılacağını duyurdu. 



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni girişimler ve yatırımlar için kritik öneme sahip KOSGEB destekleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır yaaptığı duyuruda KOSGEB desteklerinin limitlerinin artırılacağını duyurdu.

Bakan Kacır duyurdu: KOSGEB desteklerinin limitleri artırılacak!

KOSGEB DESTEK LİMİTLERİ ARTIRILACAK!

Bakan Kacır KOSGEB destekleri ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Kacır, "Deprem sonrası KOBİ’lerimizin hızlı toparlanmaları adına bütün işletmelerimizin KOSGEB’e olan 2023 yılı borçları ile hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarını sildik. KOSGEB desteklerini önümüzdeki ay güncelleyeceğiz. Destek limitlerini artıracağız" açıklamasını yaptı.

Bakan Kacır, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Şehir Buluşmaları" programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve talimatları doğrultusunda son 20 yıldır yaptıkları gibi çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Bakan Kacır duyurdu: KOSGEB desteklerinin limitleri artırılacak!

Elazığ'ın 6 Şubat'taki Kahramanmaraş deprem felaketinin etkilediği illerden biri olduğunu vurgu Kacır, yaşanan felaketin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, devletin ve milletin tüm imkanları seferber ederek harekete geçtiğini kaydetti.

Bakanlık olarak da çabalarını çok boyutlu sürdürdüklerini ifade eden Kacır, şöyle konuştu: deprem sonrasında KOBİ'lerin hızlı toparlanmaları adına bütün işletmeleriin KOSGEB'e olan 2023 yılı borçları ile hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarının silindiğini aktardı.

 Depremde zarar görmüş iş yerleri için ilk yılı geri ödemesiz olmak üzere 36 ay vadeli Acil Destek Programı'nı uygulamaya koyduklarını söyleyen Bakan Kacır, Elazığ'da bu kapsamda 327 işletmeye destek verildiğini açıkladı.

104 milyon liralık kredi hacmi oluşturduklarını belirten Kacır, KOBİGEL Destek Programı kapsamında yine 42 işletmeye Elazığ'da 53 milyon lira sunulduğunu hatırlattı.

Bakan Kacır duyurdu: KOSGEB desteklerinin limitleri artırılacak!

Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi ile KOBİ'lerin güçlenmesi için 450 milyon dolar tutarında bir uluslararası finansman kaynağının da ülkeye kazandırıldığının vurgusunu yaptı. 

KOSGEB desteklerini önümüzdeki ay güncelleyeceklerini belirten Bakan Kacır, destek limitlerini artıracaklarını söyledi. Bu finansman ile hasar derecesine bağlı olarak ve firma ölçeğine göre Elazığ'daki işletmelere 150 bin liradan 400 bin liraya kadar faizsiz finansman desteği sağlanacağını açıkladı.

KOSGEB'den KOBİ'lere yaklaşık 1,9 milyar lira destek!

KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği uygulaması hayata geçti! 200 bin TL'ye varan destek sağlanacak

Geri Dön