11 / 05 / 2024

Kahramanmaraşta dönüşüm

Kahramanmaraşta dönüşüm

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, kentsel dönüşüm alanında yapılan yanlışlıklara Kahramanmaraş'ta da düşmemek için öncelikle kaliteli bir imar planı değişikliğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Trabzon Of'ta kentsel dönüşüm start aldı!

Trabzon’un Of ilçesi Sulaklı Vadisi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Söz verdiğimiz gibi Of’ta dönüşüm başladı" dedi.

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...

Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm için 35 bin 395 başvuru yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi için Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 35 bin 395 başvuru yapıldı.

Kahramanmaraş Kültürpark'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 2022 yılında Kahramanmaraş'ta yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş'ta Tekke Kentsel Dönüşüm Konutları tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtlar ve Saçaklızade'de kentsel dönüşüm projesi dahilinde inşa edilen konutlar 2022'nin başında teslim edilecek.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, Hayrettin Güngör, Kurtlar ve Saçaklızade'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Ankara Sincan Saraycık'ta dönüşüm başlıyor!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş Yusuflar'da dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta da önemli kararlar aldıklarını ilk olarak Yusuflar Mahallesi'nde 24 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesine başladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Konutları'nın inşaatı başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Yusuflar Mahallesi’nde başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek olan Saçaklızade Mahallesi’ndeki konutların inşaatı başladı.

Mamak'ta dönüşüm kapsamında 3.880 konut inşa edilecek!

Ankara’da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak’ta uygulanan kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak yeniden imar ediliyor.

Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm ihalesi 7 Ağustos'ta!

Kepez Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat işleri için ihale 7 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Kepez kentsel dönüşüm projesi ihalesi 29 Mayıs'ta!

Kepez Belediyesi tarafından, Kentsel Dönüşüm Projesi düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat işi ihale ediliyor..

Kahramanmaraşta dönüşüm Haberi

Kahramanmaraşta dönüşüm

Kentsel dönüşüme başlamadan önce kaliteli bir imar planının yapılması gerektiğine vurgu yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, ada ve parsel bazında geniş alanların oluşturularak kentsel dönüşüme başlanmasının daha doğru olacağını söyledi. İyi planlanmamış bir imar planı sonucu yapılan kentsel dönüşümün, bir süre sonra şehirde yan etkilerinin görülebileceğine dikkat çeken Toptaş, şöyle konuştu: "Aksi takdirde rekreasyon alanlarının, sosyal donatıların, yeşil alanların, kültürel alanların, spor alanlarının eksikliği, ulaşım ve otopark sıkıntısı aynen devam edecektir. Mesela bu olayı şehrimiz özelinde değerlendirecek olursak bugün şehir merkezi olarak nitelendirdiğimiz İsmetpaşa Mahallesi, Yenişehir Mahallesi ve kısmen Hayrullah Mahallelerinde ciddi bir otopark sıkıntısı mevcut. Ve bugün belirli saatlerde bu alanlarda aracımızı park edebileceğimiz alanlar bulmakta zorluk çekiyoruz. Özellikle kentsel dönüşümle de birlikte...