03 / 05 / 2024

Kahramanmaraşta tünel

Kahramanmaraşta tünel

Kahramanmaraş'ta yapımına 2 yıl önce başlanan ve Karadeniz ile İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak 9 kilometre uzunluğundaki 3 tünelde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

Kahramanmaraş'ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta 6 bin 995 konutun inşası tüm hızıyla sürüyor. Baykar Konteyner Kenti’ni gezen AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, 19 bin 418 kalıcı konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye ve Azerbaycan arasında, Kahramanmaraş’ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı.

SON DAKİKA! Az önce Kahramanmaraş’ta yine deprem oldu! Acil bakın!

Türkiye’de küçük çaplı depremlerin yanı sıra zaman zaman tedirgin edici derecede büyük depremler de meydana gelebiliyor. Bu kapsamda, saat 17.47’de 1.8 şiddetinde Kahramanmaraş’ta ufak çaplı bir deprem oldu. İşte son dakika deprem verileri...

Kahramanmaraş'ta 52 evin yıkıldığı mahallede konteyner kurulumu başladı!

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yalnızca 3 konutun ayakta kalabildiği 55 haneli kırsal mahallede konteynerler kurulumu başladı.

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Kahramanmaraş depremleri Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? Depremin ekonomik faturası ne olacak?

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan peş peşe depremlerin Türkiye ekonomisine etkisi en çok araştırılan konular arasında. Uzmanlar, bu konuda çok farklı tahminler ileri sürerken, ekonomik faturasının 1999 depremine kıyasla daha sınırlı olacağı öngörülüyor.

Kahramanmaraş’ta bu kez de ‘ekonomik deprem’ endişesi!

Peşpeşe gelen iki büyük depremle ‘asrın felaketi’nin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta bu kez de büyük bir ekonomik endişe yaşanıyor. Türkiye ekonomisinin önemli merkezlerinden olan şehirde şimdi de ekonomik alanda alarm zilleri çalıyor!..

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta 136 adet iş yeri yaptırılacak! Yatırımcılar dikkat! 

Kahramanmaraş Türkoğlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta 136 adet iş yeri yaptıracak. Söz konusu ihale 19 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek...

Kahramanmaraş'ta inşaatın 5. katından düşen işçi öldü!

Kahramanmaraş'ta çalıştığı inşaatın 5'inci katından düşerek yaralanan işçi hayatını kaybetti...

Emlak Katılım, 22. şubesini Kahramanmaraş’ta hizmete açtı!

Köklü geçmişinden aldığı güçle sektörün en genç üyesi olarak faaliyetlerine devam eden Emlak Katılım, fiziksel hizmet ağını genişletmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Emlak Katılım bu kapsamda 22. şubesini Kahramanmaraş’ta açtı.  

İstanbul’daki çok sayıda otoyol ve tünel projesi tamamlanacak!

Mega kent İstanbul’u dev otoyol, tünel ve köprü projeleriyle taçlandıran AK Parti, megakentin tecrübesiz belediye yönetimi elinde hizmet kaybına uğramaması amacıyla altyapı çalışmalarına hızla devam edecek

Kahramanmaraşta tünel Haberi

Kahramanmaraşta tünel

Kahramanmaraş'ta yapımına 2 yıl önce başlanan ve Karadeniz ile İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak 9 kilometre uzunluğundaki 3 tünelde çalışmalar tamamlanıyor.