07 / 05 / 2024

kaks oranları nedir

kaks oranları nedir

Bir arsa üzerinde inşaat yapılacağı zaman inşaatın kesin sınırları yapılacak KAKS ve TAKS hesaplamaları ile tespit ediliyor. İşte İmar yönetmeliklerine göre belirlenen KAKS oranları 2015..

KAKS nedir? KAKS nasıl hesaplanır?

KAKS, Kat Alan Kat Sayısı olarak da ifade edilen gayrimenkul alanında yer alan bir kavramdır. İnşaat yapımında önemli olan bu kavram, inşa edilecek yapının alanını ifade eder. Bu hesaplama, belirli bir formülasyonla yapılacak inşaata özel yapılır. İşte KAKS hakkında bilinmesi gerekenler...

Nakit avans nedir? İhtiyaç kredisi ile nakit avans çekimi arasındaki farklar nelerdir? İşte, nakit avans tüyoları!

İhtiyaç kredi faiz oranlarındaki yükseliş ve kredi onay süreçlerinin uzunluğu nedeniyle nakite ihtiyacı olanlar nakit avansa yöneldi. Peki, nakit avans kullanımı nedir? Tüketici kredilerine göre maliyeti gerçekten daha mı uygun? Detayları haberimizde…

Kredi faiz oranlarında büyük düşüş! Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? Akbank, Vakıfbank, Halkbank, TEB, ING

Nakit para ihtiyacı duyan vatandaşlar ihtiyaç kredilerine yöneliyor. Peki 2022 ihtiyaç kredisi ne kadar? Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? İhtiyaç kredi faiz oranları nedir? İşte banka banka kredi faiz oranları...

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

Mart 2022 kira artış oranı nedir, hesaplama nasıl yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan TÜFE oranları gayrimenkul kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Peki, Mart 2022 kira artış oranı nedir?

Konut kredi faiz oranlarında son durum Aralık 2019!

Bankaların konut kredisi faizlerindeki indirimler son haftalarda durma noktasına geldi. Aralık ayında en avantajlı konut kredisini hangi banka veriyor. Kredi faiz oranlarında son durum nedir?

Ekim ortasında konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bankaların kredisi faiz oranlarındaki düşüş ivmesi kurdaki hareketlilik ve politik riskler karşısında yavaşladı. Ekim ayının ortasında konut kredisi faiz oranlarındaki son durum nedir?

Bayram sonrası konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Temmuz sonunda başlayan konut kredisi faiz oranlarındaki indirim trendi Ağustos ayında hızlanarak devam etti. Bayram sonrasında bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

Konut kredisi nedir, nasıl kullanılır?

Konut alacak vatandaşların en çok arattığı konulardan biri de konut kredisi faiz oranları. Peki konut kredisi nedir? Konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir

Konut kredisi faizlerinde son durum nedir?

Para Politikası Faizlerinin düşmesi ve döviz kurunun gerilemesi ile kredi faizlerinde indirim bekleniyor. Bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir? Konut kredisi faizleri düştü mü?

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl sonlandırdı?

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan indirimler ve konut kredisi kampanyaları bu haftada devam etti. Hangi bankalar hafta içinde konut kredisi faiz oranlarını indirdi? Konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları!

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında ödenen tapu harcı hakkında merak edilen tüm detaylar sizler için araştırıldı. Tapu harcı nedir? Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları...

kaks oranları nedir Haberi

kaks oranları nedir

KAKS oranları 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılacağı zaman inşaatın kesin sınırları yapılacak KAKS ve TAKS hesaplamaları ile tespit ediliyor.


Kat alanı kat sayısı olan KAKS, yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı ya deniyor. Hesaplamada KAKS oranları kullanılıyor. Peki, KAKS oranları nedir?


KAKS, 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişkenlik gösteriyor. Çatı katı, asma kat, bodrum kat, kapalı otopark, yangın merpeni ve asansör gibi binanın ihtiyacı olan bölümlerin hesabın dışında kalıyor.


Söz konusu KAKS değeri parselin bilgilerini içeren belge olan ve belediyeler tarafından düzenlenen İmar Durum Belgesi’nde yer alıyor.


İmar planlarında emsal hesabının, brüt veya net parsele göre belirleneceğine ilişkin hüküm bulunmaması halinde uygulamalar net imar parseli...