27 / 04 / 2024

kalecik çed

kalecik çed

Ankara ve Kırıkkale'de yapılması planlanan Kalecik TM-TCDD İzzettin TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı Projesi'nin ÇED toplantısını 7 Haziran 2016 günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Kalecik TM Elektrik Enerjisi Hattı Projesi'nin ÇED toplantısı 7 Haziran'da!

Ankara ve Kırıkkale'de yapılması planlanan Kalecik TM-TCDD İzzettin TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı Projesi'nin ÇED toplantısını 7 Haziran 2016 günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Bakanlık 47 bin 314 projeye ÇED gerekli değildir raporu verdi!

Enerji, madencilik, ulaştırma gibi büyük projelerde, çevresel açıdan kritik önem taşıyan ÇED rakamları çevrecilerin isyanını haklı çıkardı.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın ÇED raporu hazırlanıyor!

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın ÇED raporu hazırlanıyor. Büyükşehir’in proje raporuna göre yeni metro hattı 850 milyon liraya mal olacak.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Ataköy ile İkitelli Organize Sanayi Sitesi arasında yapmayı planladığı yeni metro hattı projesinde Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) aşamasına geldi.

TOKİ Ankara Kalecik 30 yataklı hastane ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara ili Kalecik ilçesi 30 yataklı entegre ilçe hastanesi işinin çevre düzenlemesi yapım işi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleşecek.

Akdeniz Gölü Sulak Alanı'nda kaynak araması için gerekli ÇED'e tepki geldi!

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için ÇED Raporu istenmesi tepkilere neden oldu..

TOKİ Trabzon Araklı Kalecik cami restorasyonu ihalesi 26 Mart'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon ili Araklı ilçesi Kalecik Mahallesi cami restorasyon inşaatı tamamlama işi yapım işi ihalesi 26 Mart'ta saat 15:00'de yapılacak.

Kdm balık yetiştiriciliği tesisi ÇED Toplantısı 19 Mart'ta!

İzmir ili Çeşme ilçesindeki Kdm Tarım ve Hayvansal Ürünler San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılacak Çipura, Levrek, Sarıağız (Granyöz) ve Sinağrit Yetiştiriciliği Tesisi projesi ÇED toplantısı 19 mart 2015'te yapılacak.

Akbaş krom madeni ocağı ÇED toplantısı 12 Mart'ta!

Erzincan ilinin Ilıç ilçesinde bulunan Akbaş Madencilik ve Mermer Mermer Nakliye san. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Krom Madeni Ocağı (kapasite artışı) Çed toplantısı 12 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek.

ÇED'de stratejik hamle!

SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamalarının da rahatlayacağını ifade eden Bakan Güllüce; “nerelere yatırım yapılacağı çok önceden belli olacak, yatırımcı da tedbirini önceden alarak ÇED sürecine girecek” dedi.

Çandır Köyü ÇED raporu iptal edildi!

Milli Emlak'ın 'ağaçlandırma' şartıyla devrettiği tepe 27 yıl sonra maden sahasına döndü. Bölgenin yeşil kalmasını isteyen köy halkı maden için verilen ÇED olumlu raporunu mahkemeye taşıdı ve iptal ettirdi.

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

Bir projeye başlamadan önce, çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlendiği sürece Çevresel Etki Değerlendirme süreci deniyor. Peki, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

ÇED raporu iptal davası!

Çed raporunun amacı planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak olarak biliniyor. Peki, ÇED raporu iptal davası nasıl açılır?

kalecik çed Haberi

kalecik çed

TC Devlet Demiryolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Ankara İli, Kalecik İlçesi ve Kırıkkale İli, Balışeyh İlçesi sınırları içerisinde yer alan Kalecik TM-TCDD İzzettin TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı Projesi'nin yapılması planlanmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili Halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır.


Toplantı Yeri:  Prof. Tbp. Tüm General Derviş Şen ÇPAL Çok Amaçlı Salonu

Toplantı Yerinin Adresi: Yeni Mahalle Tuna Cad. Balışeyh-Kırıkkale

Toplantı Tarihi: 07.06.2016

Toplantı Saati:...