04 / 05 / 2024

“Kale’den Kule’ye

“Kale’den Kule’ye

Türkiye’de çifte ‘ilk’, Başkent’te gerçekleştiriliyor: Ankara’nın dev “kent maketi” ziyarete, TSMD Mimarlık Merkezi hizmete açılıyor

Çin'den IMF'ye 'korumacılığa karşı çıkın' uyarısı geldi!

Çin Başbakanı Li Çiang, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile görüşmesinde IMF'den küresel ekonomide korumacılığa, bağları koparmaya ve tedarik zincirlerini kesmeye yönelik girişimlere karşı çıkmasını istedi.

Citroen'den AMI'ye zam yok! Fiyatı aynı kaldı! İşte 6 Şubat 2023 fiyat listesi...

 Citroen'in elektrikli modeli AMI'nin  2023 model yılı Şubat ayı fiyatları belli oldu. Peki AMI kaç TL'den satılıyor? İşte detaylar...

TOKİ'den Denizli'ye tam 3 bin 150 konut müjdesi! Aman kaçırmayın!

TOKİ'den Denizli'ye tam 3 bin 150 konut müjdesi geldi. Aman kaçırmayın... İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye’den ABD’ye rekor ihracat!

ABD’nin Türk ürünlerine yönelik talebi 2022’de de artmaya devam etti. 2022 yılında ABD’ye yapılan ihracat 14 milyar doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.

TOKİ'den Çanakkale'ye 509 konut ve 25 dükkanlık yeni proje!

TOKİ'den Çanakkale'ye 509 ve 25 dükkanlık yeni proje geliyor. Söz konusu projenin ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyollarda OGS’den HGS’ye geçişler için son tarihin 31 Mart olduğunu vurgulayarak, HGS geçiş işlemlerinin tamamlanmasına 2 gün kaldığını anımsattı.

TOKİ'den Malatya Yeşilyurt'a 541 kentsel dönüşüm konutu!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt'ta 541 yeni konut inşa edecek.

Çin'den Evergrande'ye risk yönetim heyeti!

Çin'de Guangdong eyalet yönetimi, borç krizinde olan Evergrande'ye risk yönetim heyeti gönderecek. 

TOKİ'den Malatya Yeşilyurt'a 541 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Malatya Yeşilyurt'ta 541 yeni konut hayata geçirecek. Projenin ihalesi 14 Aralık'ta yapılacak.

TOKİ'den Burdur Yeşilova'ya 236 yeni konut müjdesi!

Burdur ili Yeşilova ilçesi Koyunlarçeşme Mahallesi 236 adet konut, 1 adet Ticaret ve 1 adet Cami inşaatı ile Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 19 Mart 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Rize'ye 178 yeni konut!

Rize ili Muradiye ilçesi Yeşildere mahallesi 178 adet konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E- İhale) ihalesi 22 Ocak 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Halk Bankası, Ataşehir Finans Kule'ye aylık 1.5 milyon ödeyecek!

Halkbank Genel Müdürlük binası olarak kullanılan "Ataşehir Finans Kule" binasının Türkiye Halk Bankası A.Ş.'ne kiralama süresi 1 yıl daha uzatıldı. Aylık 1 milyon 556 bin TL+KDV kira bedeli ödenecek. 

“Kale’den Kule’ye Haberi

“Kale’den Kule’ye

Şehircilik ve mimarlık alanlarındaki Türkiye’de iki farklı ilk, TSMD tarafından Ankara’da gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 8 ayda tamamlanan; Başkentin omurgasını oluşturan 7 kilometrelik Atatürk Bulvarı’nı ortaya koyan 14 metrelik dev Ankara ‘kent maketi’, Türkiye’de ilk özelliği taşıyan TSMD Mimarlık Merkezi’nde sergilenecek. “Kale’den Kule’ye” isimli dev ‘kent maketi’ ve ‘Mimarlık Merkezi’, gerçekleştirilecek çifte açılışla hizmete sunulacak. 


Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), imza attığı Re-ACT Pojesi ile Türkiye’de ilklere imza atmaya devam ediyor. Re-ACT (Re-Reading Architecture As A Cultural Transformation-Kültürün İzlerini Mimarlık Üzerinden -Yeniden- Okumak) Projesi, Türkiye’de modern bir model olarak ayrıcalıklı bir konuma sahip olan Ankara’da gerçekleştiriliyor. 


Türkiye’de çifte ilk, tek açılışta buluşuyor


TSMD, Mimarlık ortamının birçok paydaşını bir araya getirecek, daha da önemlisi mimarlık mesleğinin toplumsal alanda tanınıp saygı görmesine zemin oluşturacak, toplumda mimarlık...