16 / 05 / 2024

kalender kasrı

kalender kasrı

Sadrazam Damat İbrahim paşa tarafından yaptırılan Kalender Kasrı bir çok yangınlar geçirmiş. 1939 yılında yanmış ve 1967 yılına kadar harap bir vaziyette kalan kasır 1945 yılında 150 bin liraya satılacakmış.

Ankara Kasr-ı Han Konakları lansmana özel yüzde 25 peşinat 48 ay vade avantajıyla satışta! Yeni proje!

Efeler Grup tarafından Ankara’nın en özel yerlerinden biri olan İncek Kızılçaşar’da hayata geçirilen  Kasr-ı Han Konakları'nda lansmana özel yüzde 25 peşinat 48 ay vade avantajıyla satışlar başladı.

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

1952 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Kalender 34 Orman Ürünleri İnşaat Metal Elektrik Kimya Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalender 34 Orman Ürünleri İnşaat Metal Elektrik Kimya Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 400 bin TL sermaye bedel iile Mehmet Gölyeğin tarafından kuruldu.

Hıdiv Kasrı restorasyonu için Ekrem İmamoğlu'na prens ve prensesten mektup!

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıdiv Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışma yaratmıştı. Hıdiv Kasrı'nı yaptıran Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hıdiv Kasrı'nın aslına uygun restore edilmesini talep etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hıdiv Kasrı için devrede!

İstanbul'un birinci grup tescilli yapıları arasında yer alan Hıdiv Kasrı'ndaki tünel kazısıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi binanın orijinal durumuna getirilmesini istedi.

Hidiv Kasrı’nın altını oymuşlardı! Çalışma yargıya taşındı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Hıdiv Kasrı’ndaki kazı çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Kalender Gayrimenkul'de iç tüzük değişikliği!

Kalender Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş.Trakya Gyrimenkul Yatırım Fonu içtüzük değişikliği tadil metni Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı...

Kasr-ı-Derya ve Kasrı-Ahsen projeleri geliyor! Yeni Proje!

Omran İnşaat imzası ile Kasr-ı-Derya ve Kasrı-Ahsen projeleri hayata geçiriliyır. Şirket ilk etapta 700 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor...

Demir Beton İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demir Beton İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Yüksel Kalender tarafından kuruldu. 

Denetimsiz inşaat firmalarının evleri yıkılıyor!

TMMOB İnşaat Mühendisliği Odası Ankara Şubesi Sivas Temsilciliği Yardımcısı Ali Kalender, afetler sonucu binaların yıkılmasının mesleki uygulamaların niteliksizliği ve denetimsizliğin neden olduğunu söyledi. 

kalender kasrı Haberi

kalender kasrı

İstanbul Defterdarlığı'ndan

Yanık Kalender Kasrı ve arazisi satılıyor


Bu gayrimenkul Boğaziçi'nde Yeniköy ile Tarabya arasında, Kalender Köşkü adıyla tanınmış tahminen 153.000 metrekare arazisi bulunan, sahile ve asfalt caddeye 340 metre cepheli geniş arazili villalar inşaatına müsait ve koruluğu havidir.

Muhammen satış bedeli 150 bin liradır.

Muvakkat teminat miktarı 8.750 liradır. Aatış 2490 nolu kanun hükümlerine göre kapalı zarf usulüyle yapılacaktır.

İhale 16/5/945 Çarşamba günü saat 15.30'dadır. Zarflar nihayet aynı gün saat 14,30'a kadar verilmelidir.

Fazla tafsilat almak isteyenlerin Milli Emlak Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri.


(1945 yılında Reşat Altın 38 liraymış.)


Akşam Gazetesi 18 Nisan 1945


Abdullah Kutalmış...