30 / 04 / 2024

kaliteli beton nedir

kaliteli beton nedir

Tahir Tellıoğlu, müteahhitlerin kaliteli beton tedarik etmede sorun yaşadığını bildirdi. Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye'de daha fazla kar elde etmek isteyen, "sözde beton üretim firmalarının" olduğunu ifade etti.

MEKA Beton halka arzı ne zaman? Halka arza katılacak bankalar ve takvim açıklandı!

Meka Beton, halka açılıyor. Bu ünlü firmanın Sermaye Piyasası Kurulu'ndan aldığı onay sonrası, borsa yatırımcıları ve hisse senedi meraklıları, "Meka Beton'un katılım endeksine uygunluluğu nedir?" diye merak içindeler.  İşte Meka Beton hakkında güncel halka arz bilgileri...

İngiltere'de okullar beton sorunu nedeniyle kapatılıyor: Gaz beton riski nedir?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, İngiltere'de 100'den fazla okul, gerekli güvenlik önlemleri alınana kadar özel bir beton türüyle inşa edilmiş binalarını kullanamayacakları konusunda bilgilendirildi.

Kaliteli ve güvenli beton nasıl üretilir?

Umman Beton Üretim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Bağcı, Kaliteli ve güvenli beton için beton santraline ve yazılıma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Sinop'ta 1 milyon 100 bin TL yatırımla beton santrali açıldı! Beton santrali nedir nerelerde kullanılır?

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılarak kuru beton santrali açıldı. Söz konusu santralde üretilen betonlar bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında kullanılacak.

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Kentsel dönüşümde başarının anahtarı nedir?

THBB Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Seminer” düzenledi. THBB KGS İktisadi İşletmesi Direktörü Uçar, kentsel dönüşüm çalışmalarında kaliteli hazır betonun kullanılması ve doğru beton uygulamaları olası bir depremde birçok hayat kurtaracağını söyledi...

Güvenli yapılar için kaliteli beton kullanımı şart!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” güvenli yapılar için KGS denetiminden geçmiş kaliteli betonun kullanılmasının bir ön şart olduğu vurgulandı.

Beton KGS denetiminden geçecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Uşak’ta “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” gerçekleşti. Seminer, kaliteli beton üretimi ve beton uygulamasının doğru yapılması amacıyla düzenlendi.

Depremi az hasarla atlatmak için kaliteli beton kullanımı şart!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık büyük kayıpların yaşandığı 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü vesilesiyle açıklamalarda bulundu.

Bursa Beton’dan yatırıma devam!

Bursa Beton, inşaat sektörünün büyüme oranının üzerine çıkan bu performansıyla rekora koştu. Bursa Şehir Hastanesi için ürettiği C60 sınıfı beton ile sektöründe fark yaratan şirket, sürekliliğini koruyan AR-GE yatırımlarıyla yüksek mukavemetli, kaliteli hazır beton üretmeye devam ediyor.

Asbestli beton nedir?

Asbest lifsel yapıda bir mineral olup bir çok alanda kullanılıyor. Türkiye’de de 2010’da yasaklanmasına rağmen ve halen kullanılan asbestli beton nedir? Asbestli beton nasıl tespit edilir? diyorsanız işte yanıtı...

Asbest beton nedir? 

Kanserojen madde asbest yasaklanmasına rağmen tehlike saçmaya devam ediyor. Peki asbest beton nedir? Asbest beton neden zararlıdır? Asbest nerelerde kullanılıyor? diyorsanız işte yanıtı... 

Bursa Beton müteahhitlerin tercih ettiği bir marka oldu!

Kentsel dönüşümde kaliteli beton vurgusu Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar "Nilüfer gerekse Osmangazi’deki yenileme ve dönüşüm süreçlerinde müteahhitlerin tercih ettiği bir marka olduk. " dedi.

kaliteli beton nedir Haberi

kaliteli beton nedir

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellıoğlu, müteahhitlerin kaliteli beton tedarik etmede sorun yaşadığını bildirdi. Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye'de daha fazla kar elde etmek isteyen, "sözde beton üretim firmalarının" olduğunu ifade etti. Betonun kalitesinin, bina güvenliği açısından hayati önem taşıdığını belirten Tellioğlu, buna karşın kimi beton üreticilerinin müteahhitlere "C20-25" kalitesinde değil, daha düşük seviyede beton tedarik ettiğini öne sürdü. Van depremi sonrası yapılan incelemelerde, yıkılan binaların beton ölçümlerinin "C14-15" seviyesinde çıktığını savunan Tellioğlu, şunları kaydetti: "Oysaki müteahhitlerin üretim firmalarından aldığı betonun değeri, irsaliyede belirtildiği üzere 'C20-25' olarak gözükmekteydi. Yani burada aldatılan müteahhit olmuştu. Ancak kamuoyu, müteahhidi 'çürük bina' yapmakla suçlamıştı. Yapı denetim firmaları da bu konunun üzerine gitmesine rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde beton kalitesinde standartlara uymayan...