30 / 04 / 2024

kaliteli beton tedariğinde sorun yaşıyor

kaliteli beton tedariğinde sorun yaşıyor

Tahir Tellıoğlu, müteahhitlerin kaliteli beton tedarik etmede sorun yaşadığını bildirdi. Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye'de daha fazla kar elde etmek isteyen, "sözde beton üretim firmalarının" olduğunu ifade etti.

İkinci el oto fiyatları çıldırdı! Fiyat artışları durmak bilmiyor! Seçim sonrası da %20 artış bekleniyor!

Sıfır araç tedariğinde yaşanan sıkıntılar ikinci el araçlara olan talebi patlattı. Artan talep fiyat artışlarını da beraberinde getirirken, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ikinci el oto fiyatlarının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Kaliteli ve güvenli beton nasıl üretilir?

Umman Beton Üretim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Bağcı, Kaliteli ve güvenli beton için beton santraline ve yazılıma ihtiyaç olduğunu belirtti.

İnanılmaz! Mobilya fiyatları neredeyse araba fiyatları ile yarışıyor!

Dünya genelinde yükselen enflasyon ve hammadde tedariğinde yaşanan sorunlar mobilya üretiminde de maliyetleri olumsuz etkiliyor. Özellikle lüks segmentte ve yurt dışı pazarlara yönelik çalışan mobilyacılar, fiyatların araba, hatta neredeyse ev fiyatları ile yarışır hale geldiğini belirtiyor.

İTO Başkanı Şekip Avdagiç'ten buz tutturan iddia: Kış mevsiminde yakıt ve gaz bulabilecek miyiz?

Küresel piyasada artan emtia fiyatları nedeniyle yakıt ve gaz sorununu gündeme getirdi. Kış mevsimi geldiğinde akaryakıt ve gaz tedariğinde yaşanabilecek sıkıntılara İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,dikkat çekti.

Çiftçiye en lazım olduğu zamanda gübre yasağı! Artık verilmeyecek

Çiftçinin tarlaya ektiği ürünü bitirip boy vermesini sağlamak için kullandığı azotlu gübrelerin tedariğinde yeni bir problem ortaya çıktı. Türkiye'nin gübrede bağımlı olduğu Rusya, gübre ihracatını yasaklama kararı aldı.

İnşaat sektörü yasta, müteahhitler iflas eşiğinde! Son dakika beton ve çimento fiyatlarına zam geldi!

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan hazır beton ve çimento fiyatlarına zam geldi. İnşaat sektörünü yas tutturan zam haberleri müteahhitleri çileden çıkardı. Peki hazır betona ne kadar zam geldi? Çimento fiyatları ne kadar oldu? İşte beton ve çimento 2022 fiyat listesi...

Putin doğalgaz planını duyurdu: Doğalgaz fiyatları uçtu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri ve AB'ye gerçekleştirilen mal tedariğinde ödemenin dolar ya da Euro üzerinden almanın anlam taşımadığına vurgu yaptı ve “Dost olmayan ülkelere doğalgaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart'ta açıklanacak!

Ülke ve bölge olarak İçinde yer aldığımız ekonomik şartların, çimento ve inşaat sektörlerine etkisinin ele alındığı Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart tarihinde açıklanacak.

Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyat listesi! 

Rusya Ukrayna savaşının ardından ayçiçek yağı tedariğinde sorun yaşanacağı iddiaları vatandaşlarda endişelere sebep olmuştu. Vatandaşlar zincir markerlerde yağ alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu... Bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyatlarında indirim yapıldı.

Otomobil sektöründeki çip krizi en çok Almanya'yı vurdu!

Almanya'da otomotiv sektörünün çip şeklinde de isimlendirilen yarı iletken tedariğinde meydana gelen krizden diğer otomobil üreticisi ülkelere göre çok daha fazla etkilendiğine dikkat çekildi. 

Erzincan'da yapılan bilimsel betonarme çalışması deprem yönetmeliğinde yer alacak!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde yapılan bilimsel betonarme çalışması, Uluslararası Yapısal Beton Federasyonu (CEB-FIB) Korozyon Komitesi tarafından kabul edilerek, çalışmanın deprem yönetmeliğinde alınması için karar verildi.

Beton kalitesinin yüksek olması yapı güvenliğini artırıyor!

Sektör temsilcilerinin oluşturduğu Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) ve Giresun Üniversitesi iş birliğinde, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin desteği ile “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri” gerçekleştirildi...

TÇMB Bursa'da beton yollar ve beton bariyerleri anlatıyor!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) İnşaat Mühendisler Odası Bursa ve İstanbul Şubeleri tarafından 2 - 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Bursa Akademik Odalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 10. Beton Kongresi’ne katıldı.

kaliteli beton tedariğinde sorun yaşıyor Haberi

kaliteli beton tedariğinde sorun yaşıyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellıoğlu, müteahhitlerin kaliteli beton tedarik etmede sorun yaşadığını bildirdi. Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye'de daha fazla kar elde etmek isteyen, "sözde beton üretim firmalarının" olduğunu ifade etti. Betonun kalitesinin, bina güvenliği açısından hayati önem taşıdığını belirten Tellioğlu, buna karşın kimi beton üreticilerinin müteahhitlere "C20-25" kalitesinde değil, daha düşük seviyede beton tedarik ettiğini öne sürdü. Van depremi sonrası yapılan incelemelerde, yıkılan binaların beton ölçümlerinin "C14-15" seviyesinde çıktığını savunan Tellioğlu, şunları kaydetti: "Oysaki müteahhitlerin üretim firmalarından aldığı betonun değeri, irsaliyede belirtildiği üzere 'C20-25' olarak gözükmekteydi. Yani burada aldatılan müteahhit olmuştu. Ancak kamuoyu, müteahhidi 'çürük bina' yapmakla suçlamıştı. Yapı denetim firmaları da bu konunun üzerine gitmesine rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde beton kalitesinde standartlara uymayan...