30 / 04 / 2024

İkinci el oto fiyatları çıldırdı! Fiyat artışları durmak bilmiyor! Seçim sonrası da %20 artış bekleniyor!

İkinci el oto fiyatları çıldırdı! Fiyat artışları durmak bilmiyor! Seçim sonrası da %20 artış bekleniyor!

Sıfır araç tedariğinde yaşanan sıkıntılar ikinci el araçlara olan talebi patlattı. Artan talep fiyat artışlarını da beraberinde getirirken, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ikinci el oto fiyatlarının daha da artacağı tahmin ediliyor.



Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde otomotiv piyasası hareketli günler yaşıyor. 2023 yılının ilk 2 ayında ikinci el oto satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 69 oranında artış gösterirken, yaklaşan seçimlerin ikinci el oto fiyatlarını da artırdığı belirtiliyor.

İkinci el oto fiyatları çıldırdı! Fiyat artışları durmak bilmiyor! Seçim sonrası da %20 artış bekleniyor!

Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ve seçim sürecinin piyasayı da doğrudan etkilediğini belirterek kur, faiz ve enflasyon üçgeninde tüketicilerin yatırım aracı olarak otomobili tercih etmeye devam ettiğini söyledi. Seçim öncesi belirsizliklerin de fiyatların artmasına neden olduğunu söyleyen Karakaş, fiyat artışlarının seçim belirsizliği, yaz aylarının yaklaşması ve bayram gibi etkenlerle devam ettiğini kaydetti.

İkinci el oto fiyatlarındaki ilk 3 aydaki artışın yüzde 15 seviyesinde olduğunu belirten Karakaş, ikinci el araç pazarının gelişime açık olmakla birlikte kredi engeli olduğuna işaret etti. 2015 yılında satılan her sıfır kilometre araç başına 5,6 araç düştüğünü, 2022 yılında ise bu rakamın 11’e ulaştığını kaydeden Karakaş, 2023 yılının sonuna kadar 7,5 milyonluk ikinci el araç, 900 binlik sıfır kilometre araç satışı öngördüğünü aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön