17 / 05 / 2024

İkinci el oto fiyatları çıldırdı! Fiyat artışları durmak bilmiyor! Seçim sonrası da %20 artış bekleniyor!

İkinci el oto fiyatları çıldırdı! Fiyat artışları durmak bilmiyor! Seçim sonrası da %20 artış bekleniyor!

Sıfır araç tedariğinde yaşanan sıkıntılar ikinci el araçlara olan talebi patlattı. Artan talep fiyat artışlarını da beraberinde getirirken, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ikinci el oto fiyatlarının daha da artacağı tahmin ediliyor.



KREDİ ENGELİ VAR

 Tüketicilerin önünde kredi konusunda engeller bulunduğuna işaret eden Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, kredi imkanlarının genişletilmesi ve esnetilmesi halinde ikinci el araç satışlarının bu yıl 8 milyona kadar ulaşacağını öngördü. İkinci elde talebin canlı olduğunu ve pazarın gelişime açık olduğuna değinen Karakaş, fiyatlardaki artışların önümüzdeki aylarda yaz aylarının yaklaşmasıyla devam edeceğini söyledi. Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, enflasyon, kur ve faiz üçgeninin seyrinin otomobil fiyatlarını da etkileyeceğini sözlerine ekledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön