10 / 05 / 2024

kamılaştırma

kamılaştırma

Kanal İstanbul kapsamında 3'üncü havalimanı aksında yer alan 5 köye, kamulaştırma tebligatları ulaşmaya başladı. Proje alanındaki 7 maden şirketine de arazileri 3 ayda boşaltmaları için yazı yollandı...

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Yılların derdi bitti! İşte android - ios karşılaştırması

Halk arasında da devamlı tartışmaya yol açan Android mi İos mu? çelişkisine son noktayı, yapılan bir karşılaştırma koyabilir. Performans özelliklerinin karşılaştırıldığı andorid - ios kapışmasının detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Arazi toplulaştırma projelerinde yeni dönem!

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi için meclise araştırma önergesi verildi.

Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma adımı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), BIST Repo-Ters Repo Pazarı'nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarını devam ettiriyor.

Niğde Ulukışla için acele kamulaştırma kararı!

Niğde ili Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muğla Milas'taki kavşağın kamulaştırma sorunu mecliste!

Muğla ili Milas ilçesinde bir kavşağın kamulaştırma davası sebebiyle yapılamadığı iddiası ve geçici düzenleme yapılma önerisi meclis gündemine taşındı..

Orhun İlaç Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orhun İlaç Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Göknur Orhun ve Orçun Orhun ortaklığında kuruldu.

Muğla Seydikemer'de acele kamulaştırma kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince Muğla'da Yukarı Eşen Projesi için 15 alanda acele kamulaştırma yapılacak..

Bursa Yıldırım'da 23 yılda 60.4 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da plansız ve çarpık yapılaşma ile mücadele ediliyor. Bölgede 23 yılda 60 milyon 448 bin 385 TL'lik kamulaştırma gerçekleşti.

Kars Kalesi'nde 130 ev için kamulaştırma kararı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatıyla Kars Kalesi eteklerinde çarpık yapılaşma örneği ve yıkılmaya yüz tutan 130 ev kamulaştırılacak. Evlerden 2'si dışında tahliye edildi.

4 ilde acele kamulaştırma kararı!

Sakarya, Muğla, Konya ve Adana'da bulunan 4 bölgede acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Muğla Doğal Sit Alanları Araştırma Projesi iptal mi edildi?

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi'nin iptal edilip edilmediğini sordu..

kamılaştırma Haberi

kamılaştırma

Kanal İstanbul kapsamında 3'üncü havalimanı aksında yer alan 5 köye, kamulaştırma tebligatları ulaşmaya başladı. Proje alanındaki 7 maden şirketine de arazileri 3 ayda boşaltmaları için yazı yollandı.


İstanbul'un çılgın projesi "Kanal İstanbul"un güzergâhı ve güzergâhta yapılacak yeni yerleşim birimlerinin netleşmesinden sonra, 3'üncü havalimanı aksında bulunan 5 köye, kamulaştırmaya ilişkin olarak tebligatlar gitmeye başladı. SABAH'ın ele geçirdiği resmi yazılar, 'çılgın proje'ye verilen hızlı startı gözler önüne seriyor. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun hazırlanmasından sonra harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, havaalanı bölgesinde bulunan 7 şirkete ait olan maden sahalarına verilen ruhsatların iptali için de şirketlere 'boşaltın' yazısı gönderdi. 


BEKLENEN İZİNLER ÇIKTI 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla, Türkiye'nin önde gelen proje şirketlerinden birisinin hazırladığı 44 kilometre uzunluğundaki "Kanal...