05 / 05 / 2024

kamu alanları sosyal altyapı

kamu alanları sosyal altyapı

Sosyal altyapı nedir? Sosyal altyapı alanları nelerdir? Sosyal altyapıya neden ihtiyaç duyulur? Sosyal altyapı konusu hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları detaylı olarak haberimizin devamında yer alıyor..

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki kaçak yapılar da yıkılıyor.

Emeklilere 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi verilecek! Sosyal yardım alanlar da ikramiye alabilecek mi? İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yılının kutlanacağı 29 Ekim 2023 tarihine özel emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi verileceğini açıkladı. Peki, sosyal ardım alanlar da ikramiye alabilecek mi? İşte konuya ilişkin detaylar..

Kamu işçisine 1595 TL'lik sosyal destek, 4 ikramiye!

Toplu iş sözleşmesinin zam oranının belli olması sosyal haklarını da iyileştirilecek. Aylık sosyal yardım ücreti 1595 TL oldu. Sendika üyesi kamu işçileri ise yılda 4 ikramiye alacak.

Sosyal yardım ödemesi alanlar da bayram ikramiyesi alacak mı? Son dakika açıklaması yapıldı!

Emekli ikramiyesinin 2 bin lira olarak açıklanmasının ardından sosyal yardım ödemesi alanların da bayram ikramiyesi alıp almayacağı merak konusu oldu. Sosyal yardım ödemesi alan ihtiyaç sahipleri ikramiye ödemelerinin kendilerine de ödenip ödenmeyeceğini merak ediyor.

Aile Bakanlığından 1250 TL'lik sosyal destek ödemesi alanlar müjde! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar acil baksın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Aile Bakanlığından 1250 TL'lik sosyal destek ödemesi alanlar müjde! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar acil baksın...

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar hemen bakın! Hesaplara tam bu kadar yatıyor! SED ödemesine zam geldi mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur ve emekli maaş zammı sonrasında bazı destek ödemelerini de yükseltti. Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar hemen bakın! Hesaplara tam bu kadar yatıyor! SED ödemesine zammı geldi mi?

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar dikkat! Sosyal destek ödemesi kaç lira? Başvuran hemen alıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur ve emekli maaş zammı sonrasında bazı yardımlara zam yaptı. Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar dikkat! Sosyal destek ödemesi kaç lira? Başvuran hemen alıyor!

2022 kamu sosyal tesis ücretleri belli oldu!

Kamuya ait sosyal tesislerden faydalanmak isteyen kişilerin 2022'de ödeyeceği asgari tutarlar belli oldu. İşte 2022 kamu sosyal tesis ücretleri...

Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ!

Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avrupark Hayat'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Avrupark Hayat kapsamında, 701/4 Ada/Parsel G Blok ve Bu Parsele Ait Kapalı Otoparklar, Ticari Alanlar, Sosyal Tesis, Ada Dışı Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin (Projedeki Son Kısım) kısmi geçici kabulü yapıldı.

Mamak’taki EGO garajı alanının geliri kentsel dönüşümde kullanılacak!

Mamak’taki EGO garajının yerine konut ve ticaret alanı yapılması ile ilgili imar planına ‘yoğunluk’ sebebiyle karşı çıkan MHP, “Kamu alanından bahsediyoruz, ilk başta yatay mimari ile ilgili süreçleri kamu alanlarında başlatalım ki vatandaşa da örnek olsun” dedi.

Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ 2021!

Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ bugünkü 31363 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

kamu alanları sosyal altyapı Haberi

kamu alanları sosyal altyapı

Sosyal altyapı nedir?


Altyapı, geniş yüksek giriş engelleri olan pazarlarda faaliyet gösteren ve mal ve hizmetleri sağlayacak uzun süreli fiziksel varlıklar olarak tanımlanabilir. Sosyal altyapı ise kültürel olarak sağlıklı bir çevre meydana getirmek amacıyla yapılması gereken eğitim, sağlık, kültürel ve yönetsel yapılar ile park, çocuk bahçeleri gibi yeşil alanların oluşturulmasıyla meydana gelen altyapı türü olarak karşımıza çıkıyor.



Sosyal altyapı, altyapı sektörünün bir alt kümesidir ve genellikle sosyal hizmetleri karşılamak için bulunmaktadır.   Kentsel veya kırsal her türlü yerleşim biriminde oturan nüfusun sosyal ihtiyaçlarını karşılayan kamu yapılarını ve alanlarını sosyal altyapı başlığı altında sayabiliriz. Sosyal altyapının örnekleri olarak okullar, üniversiteler, hastaneler, hapishaneler ve toplu konutlar, yeşil ve açık alanlar bulunuyor.



Nitelikli bir yaşam sürdürmekte güçlük çeken birey ve grupların; maddi, manevi ve sosyal...