21 / 05 / 2024

Kamu binalarının enerji tasarrufu işleri özel sektöre mi verilecek

Kamu binalarının enerji tasarrufu işleri özel sektöre mi verilecek

Hükümet, devletin kontrolündeki binalarda tek kuruş harcamadan enerjide tasarruf etmek için yeni bir modele geçiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu amaçla ABD ve Almanya'da uygulanan modeli Türkiye'ye taşıyacak.

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Avrupa ülkeleri yaşanacak olası enerji krizine karşı hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan’da bu kapsamda Parlamento binasının ışıklandırılmasında kısıtlamaya gitti.

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

Kamu binalarının depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kamuya ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Aydın'daki kamu binalarının kira tutarları mecliste!

Aydın'da kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Bakanlığa bağlı binaların enerji kimlik belgeleri mecliste!

Bakanlığa bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılan binaların enerji kimlik belgeleri ve enerji giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: 300'e yakın millet bahçesi yaptık!

Yaptıkları tüm inşa faaliyetlerinin, konutların, iş yerlerinin, kamu binalarının sıfır atık uyumlu, yalıtımlı, enerji verimli, akıllı ve çevreci binalar olduğunu belirten Kurum, ayrıca şehirlere nefes aldıran 300'e yakın millet bahçesi yaptıklarını belirtti.

Kamu binalarının risk durumu ölçülüyor!

Ülke genelinde 480 bin kamu binasının envanteri hazırlanıyor. Üniversitelerin desteğiyle üretilen modelde bir tabletle binalarda tahribata gerek kalmadan risk durumu tespit ediliyor.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM'de!

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve deprem risk haritasının yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu binalarının enerji tasarrufu işleri özel sektöre mi verilecek Haberi

Kamu binalarının enerji tasarrufu işleri özel sektöre mi verilecek


Hükümet, devletin kontrolündeki binalarda tek kuruş harcamadan enerjide tasarruf etmek için yeni bir modele geçiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu amaçla ABD ve Almanya'da uygulanan modeli Türkiye'ye taşıyacak. Buna göre tüm kamu binalarının enerji tasarrufuna yönelik işleri, özel sektöre verilecek. Özel sektör, yüzde 25 enerji tasarrufu sağlarsa, binanın yıllık enerji giderlerinden sağlanan ve bu tasarrufa denk düşen tutar, şirketin kasasına girecek. Bu yolla hem özel sektörün hem de hem devletin kazanması hedefleniyor. 


KAMUDAN PARA ÇIKMAYACAK


nerji Bakanlığı, dünyaca sıklıkla uygulanan Enerji Performans Sözleşmesi modelini Türkiye'ye getirecek. Bu modelle, kamudaki enerji verimliliği çalışmalarını, kamu bütçesinden para çıkmadan özel sektör yürütecek. Buna ilişkin yasal düzenleme; Enerji, Maliye ve Kalkınma Bakanlıkları'nın ortak çalışmasıyla tamamlanarak Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunuldu.


YÜZDE 25 TASARRUF SAĞLARSA DOĞRUDAN KASASINA...