02 / 05 / 2024

Kamu gayrimenkulden pay alıyor mu

Kamu gayrimenkulden pay alıyor mu

Kamunun gayrimenkulden pay almasına sektörden yeşil ışık geldi. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, rant ya da kazanç vergisinin bir arazinin mevcut imar durumundan farklı olarak imarının artması olduğunu ifade etti.

Son Dakika: Kamu-Sen'den memur ve emekli maaşlarına zam talebi! 2024'te maaşlar ne kadar artacak?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur maaşlarının en az yüzde 58,46'lık yeniden değerleme oranı kadar yükseltilmesini ve bunun üzerine de yüzde 10 refah payı verilmesini talep etti.

Son dakika! Kamu personeline tam 2,6 trilyon TL ödeme yapılacak!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri personeline gelecek sene 2,6 trilyon TL nakdi ödeme planlanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2024 bütçesinden personel giderleri için en büyük pay, 790,1 milyar TL ile Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldı.

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Memur-Sen'den son dakika memur maaş zammı çağrısı: Refah payı gelmeli! 

Memur-Sen, kamu işvereninin, güncellenen enflasyon beklentilerini göz önünde bulundurarak, enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak amacıyla refah payını içeren teklifle toplu sözleşme masasına gelmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte Memur-Sen'in o çağrısı...

Kamu-Sen'in toplu sözleşme talepleri açıklandı: Kamu çalışanlarına yüzde 100,2 zam! 

Toplu sözleşme görüşmelerine sayılı günler kala Memur-Sen'in ardından Kamu-Sen de taleplerini tek tek sıraladı. Kamu-Sen, 2024 yılının tamamı için refah payı dahil kümülatif yüzde 100,2, 2025 yılının tamamında ise refah payı dahil tüm maaşlara yüzde 58,4 zam talep etti. İşte ayrıntılar...

Emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak! Kamu işçilerine verilen zam rekor kırdı

Kamu işçileri için tespit edilen 6 aylık zam seviyesinin emeklilere de referans olacağı söyledi. Bu bağlamda, Temmuz ayında memurlar ve emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak. Hem memurların hem de emeklilerin aylıklarına iletilecek refah payı için kanuni düzenleme çalışmaları sürüyor.

Türkiye Kamu-Sen'den memurlara ek zam talebi!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan memurlara ek zam ve refah payı verilerek alım güçlerinin yükseltilmesini talep etti.

Kamu işçisi ne kadar zam alacak? İşte konfederasyonların talebi...

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin liraya yükseltilmesi, bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi ve birinci 6 ay yüzde 45 zam yapılmasını talep etti.

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın kamu işçisi dikkat! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam...

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmeleri kapsamında zam taleplerini peş peşe açıkladı. Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiriyor! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam...

Krediler fırladı! Kamu bankası etkili oldu!

Tüketici kredilerindeki payı 1 yılda 5 puana yakın azalan kamu mevduat bankaları hızlı bir kampanya sürecine girdi. Kamu bankalarının yılın ilk haftalarında yüzde 20’ler seviyesinde olan tüketici kredi büyümesi 70,2’ye fırladı.

Kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma projelerinin!

2022 Yıllık Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye 2022'de 184.3 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl bu rakam 138.2 milyar TL olarak açıklanmıştı. 2022'deki yatırım programında en büyük payın sahibi 49.7 milyar TL ile yine ulaştırma projeleri oldu.

Konut stokunun eritilmesinde kamu bankalarının payı büyük!

Kamu bankalarının birinci el konutlara daha düşük faiz oranı içeren kampanyaları, birinci el konutlardaki stokun eritilmesine ve sektörde faaliyet gösteren firmalara nakit akışı sağlanmasına önemli katkı sağladı.

Kamu yatırımlarında en büyük pay ulaştırmaya!

2020 Yılı Yatırım Programı'ndan yapılan derlemeye göre, kamu yatırımları için bu sene 77,1 milyar TL kaynak ayrılırken, bu tutardan aslan payını 25,2 milyar TL ile ulaştırma ve haberleşme sektörü alıyor.

Kamu gayrimenkulden pay alıyor mu Haberi

Kamu gayrimenkulden pay alıyor mu

Gayrimenkul sektör temsilcileri, kamunun yaptığı yatırımlar ya da plan değişikliği neticesinde gayrimenkulde oluşacak değer artışından alınacak vergiyi olumlu bulduklarını,  haksız kazancın önüne geçileceğini ve kamunun elde ettiği geliri tekrar vatandaşa hizmet olarak sunacağını ifade ediyor.


Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) çerçevesinde Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planının, Kamu Gelirlerinin Kalitesinin Artırılması Programı kapsamında yerel yönetimlerin öz gelirlerinin artırılması amacıyla eylem planları devreye girecek. 


Tasarrufların üretken yatırımlara yönlendirilmesi amacıyla imar değişikliği veya kamu yatırımları sonucu oluşan değer artışlarından kamunun pay alması ve gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, yararlanıcıların katkıda bulunmasını sağlayacak bir sistem geliştirilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilgili olduğu ve Maliye Bakanlığı'nın sorumluluğunda olacak eylem planına göre, yerel yönetimlere...