04 / 05 / 2024

Kamu işçisi ne kadar zam alacak? İşte konfederasyonların talebi...

Kamu işçisi ne kadar zam alacak? İşte konfederasyonların talebi...

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin liraya yükseltilmesi, bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi ve birinci 6 ay yüzde 45 zam yapılmasını talep etti.



TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 binin üzerinde kamu işçisini yakından ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL'ye yükseltilmesi, bütün ücretlere % 15 refah payı ilave edilmesi ve ilk altı ay % 45 zam yapılması talebinde bulundu.

İki konfederasyonca yapılan ortak açıklamada, 2023-2024 senesii Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolüne ilişkin ortak taleplerin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasına (TÜHİS) iletildiği ifade edildi.

BRÜT ÜCRET TALEBİ 15 BİN TL

Kamu işçisi ne kadar zam alacak? İşte konfederasyonların talebi...

Açıklamadaki talepler arasında ilk sırada, toplu iş sözleşmelerinin yürürlük başlangıç tarihinde aylık brüt çıplak ücretleri 15 bin liranın altında olan işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerinin 15 bin liraya çekilmesi yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön