18 / 05 / 2024

kamu işçilerine yeni zam teklifi

kamu işçilerine yeni zam teklifi

Kamuda çalışan 700 bini aşkın işçiyi yakından ilgilendiren zam görüşmelerinde işçileri temsil eden Türk-İş ve Hak-İş, taleplerini karşılamak için hükümetten yeni bir teklif bekliyor.

Mahfi Eğilmez: Kamu işçilerinin zammı da yüzde 49,25'e çıkarılsın! 

MMemurlara yüzde 49,25 maaş zammı, kamu işçilerine yüzde 32,57'de ücret artışı yapıldı. Ekonomist Mahfi Eğilmez, kamu işçilerinin maaşlarının artırılması gerektiğini söyledi. İşte Mahfi Eğilmez'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kamu işçilerinin ikramiye tarihleri tek tek açıklandı! Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Haziran ve 18 Aralık! 

Kamu işçilerine ödenecek ikramiye tarihleri merak ediliyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; kamu işçilerinin ikramiye tarihleri tek tek açıklandı. Peki kamu işçilerinin ikramiyeleri ne zaman verilecek? 

Emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak! Kamu işçilerine verilen zam rekor kırdı

Kamu işçileri için tespit edilen 6 aylık zam seviyesinin emeklilere de referans olacağı söyledi. Bu bağlamda, Temmuz ayında memurlar ve emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak. Hem memurların hem de emeklilerin aylıklarına iletilecek refah payı için kanuni düzenleme çalışmaları sürüyor.

15 bin lira hangi kamu işçilerine verilecek? Kamu işçisi kimler, hangi meslekleri kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Baştepe'de gerçekleştirdiği basın topşantısında 700 bin kamu işçisinin Toplu İş Sözleşmesine yönelik zam oranını açıkladı.

700 bin kamu işçisinin taban ücreti 15 bin TL ilk 6 ay için zam oranı ise yüzde 45 oldu!

Kamuda çalışan 700 bin işçinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetten gelecek zam oranındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 12.20'de Beştepe'de kamu işçilerine verilecek zammı açıkladı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Kamu işçilerinin zam oranı bugün o saatte açıklanacak!

Kamuda çalışan 700 bin işçinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetten gelecek zamda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 11.30'da Beştepe'de kamu işçilerine verilecek zammı duyuracak.

Kamu işçisine zam oranı belli oluyor! Hükümetin yeni teklifi ne olacak?

Kamu işçilerinin zam pazarlığı görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ temsilcileri ile bugün (9 Mayıs) yine görüşme gerçekleştirecek. Peki kamu işçisinin maaşı ne kadar olacak, 15 bin lira olacak mı? İşte detaylar...

Kamu işçilerinin zammı ne kadar olacak? Kamu işçisi maaşına ne kadar zam gelecek? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamu işçilerine yapılacak zam için bugünü işaret etmişti. Peki kamu işçilerinin zam oranı bugün belli olacak mı? Kamu işçilerinin zammı ne kadar olacak? 

700 bin kamu işçisine zam hesabı nasıl yapılacak? Resmen belli oldu!

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü için son viraja girildi. Peki, kamu işçilerine zam oranı açıklandı mı, toplu sözleşme zam oranı ne zaman belli olur? İşte detaylar...

Belediyeler işçilerine kadro veriyor mu? İşçiler için kadro işçilerinde son durum ne?

Devlet yeni dönemde kamu işçileri için reform niteliğinde kararlar alacak. Kamu kadroları iş ve kıdem alanında sorunların yaşanmış olduğu taşeron işçilik sona erecek. İşte tüm detaylar…

Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak? Pazarlıkta sona geliniyor! 700 binden fazla işçinin taban ücreti kaç TL olacak?

Kamu işçilerinin zam pazarlığı tüm hızıyla devam ediyor. Peki kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak? Taban ücret kaç TL olacak?

Hükümet Kamu işçilerine teklif hazırlıklarını tamamladı! Bakın ne teklif edilecek?

Türk-İş genel başkanı Atalay kamu işçisi için yeni teklifin 12.000 TL tavan ücrete çıkarıldığını duyurdu. İlk altı ay adına %40 zam uygulanacak. İşte tüm detaylar…

Kamu işçilerine toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den beklenen açıklama!

Kamu işçileri toplu zam görüşmelerinin bitip bitmediği konusu araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023-2025 dönemi kamu toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ocak ayında resmen start alırken, Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni Türk-İş ve Hak-İş tarafından TUHİS'e iletildi.

kamu işçilerine yeni zam teklifi Haberi

kamu işçilerine yeni zam teklifi

Türk İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "Bu sözleşmede en çok önemsediğimiz maddelerin başında, taban ücretteki artışlar geliyor. Talep ettiğimiz rakamlarla ücret dengesizliğini gidermek istiyoruz" dedi. Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız ise , "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın ortaya koyduğu yaklaşımdan, yapılan teklifin sürecin başlangıcı olduğunu anladık. Bu teklif, üzerinde ilerleyeceğimiz seviyede değil" açıklamasında bulundu.

Habertürk'te yer alan habere göre; kamudaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren zam görüşmelerinde işçileri temsil eden Türk-İş ve Hak-İş, hükümetten taleplerini karşılayacak yeni bir teklif bekliyor. Bakanlıklar, üniversiteler, hastaneler, il özel idareleri, demiryolları, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santrallerinin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor.

Türk-İş ve...