02 / 05 / 2024

Kamu konutlarının 2017 aylık kira bedelleri

Kamu konutlarının 2017 aylık kira bedelleri

Kamu konutlarının aylık kira bedelleri belirlendi. Yurt içindeki kaloriferli konutlarda aylık kira bedeli metrekare başına 3,73 lira olacak.

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Ankara Altındağ'da riskli alan ilan edilen konutların duvarları çatladı!

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2017 yılında riskli olarak ilan edilen mahalledeki konutların duvarları çatladı.

Kat mülkiyetli kamu konutları satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata uyan kat mülkiyetli kamu konutların satışı için harekete geçti. Bakanlık Resmi Gazete’de satışa ilişkin bilgileri paylaştı.

Ataşehir Emekevler Atapark Konutları’nın kuraları çekildi!

Ataşehir Emekevler Atapark Konutları’nın 2. kura çekilişi gerçekleşti, Toplam 225 hak sahibi aile için 6 Temmuz 2017 Perşembe günü anahtar teslim töreni düzenlenecek.

Kamu konutları ekonomiye kazandırılsın!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Güntay Şimşek bugünkü yazısında kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması gerektiğinden bahsetti. İşte o haber...

TEM Avrasya Konutları'nın lansmanı 9 Mayıs'ta!

Fuzul Yapı tarafından Gaziosmanpaşa'da TEM otoyolunun yanında inşa edilecek TEM Avrasya Konutları'nın tanıtım toplantısı 9 Mayıs 2017 günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

TOKİ Nusaybin Konutları'nın temeli 30 Mart'ta atılacak!

TOKİ tarafından Mardin'in Nusaybin ilçesinde inşa edilecek konutların temeli 30 Mart 2017 günü törenle atılacak. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın katılması bekleniyor.

TOKİ Bartın Ulus Konutları'nın kurası 8 Mart'ta!

TOKİ tarafından Bartın Ulus'a 321 konut inşa ediliyor. Konutların kurası 8 Mart 2017 günü gerçekleşecek.

Kamu konutları kira bedelleri 2017!

2017 yılı kamu konutları kira bedelleri belli oldu. Buna göre geçtiğimiz sene 1,65 TL/metrekare olan kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda kira bedeli 1,82 TL/metrekare oldu..

Kamu konutlarının 2017 aylık kira bedelleri belirlendi!

Kamu konutlarının aylık kira bedelleri belirlendi. Yurt içindeki kaloriferli konutlarda aylık kira bedeli metrekare başına 3,73 lira olacak.

TOKİ Vezirköprü Konutları'nın projesi hazır!

VEZİRKÖPRÜ Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, yerel seçimlerden günümüze kadar geçen sürede yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Edis:"2017 yılı nisan ayında başlanılması planlanan TOKİ konutlarının projesi hazır. Mimarisi Vezirköprü'ye uygun olarak revize edildi. " dedi.

Enerji kimlik belgesi konutların değerini belirleyecek!

Enerji tasarrufu kapsamında binalara 2 Mayıs 2017’ye kadar enerji kimlik belgesi alınması zorunlu olacak. Bu tarihten itibaren tapu işlemleri bu belge ile yapılacak. Belge, ev alırken, satarken ve kiralarken de konutların değerini belirleyecek.

Kamu konutlarının 2017 aylık kira bedelleri Haberi

Kamu konutlarının 2017 aylık kira bedelleri

Kamu konutlarının aylık kira bedelleri belirlendi.


Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, yurt içinde kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda aylık metrekare başına 1,82 lira, kalorifersiz konutlarda 2,84 lira, kaloriferli konutlarda 3,73 lira kira bedeli alınacak. Belirlenen kira bedellerine ek olarak, kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan aylık metrekare başına 0,44 lira alınacak.


Elektrik ve su bedellerinin tespitinde, kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderlerin dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olacak. Bununla birlikte elektrik sayacının ayrılamaması halinde metrekare başına 0,83 lira, su sayacının ayrılamaması halinde metrekare başına 0,72 lira, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılamaması halinde 1,54 lira, konutlarda kullanılan suyun şehir şebekesi dışında kaynaklardan (kuyu, artezyen, kaynak suyu...