08 / 05 / 2024

Kamu kurumları inşaat

Kamu kurumları inşaat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarrufa gidilmesi, bürokratik işlemlerin düşürülmesi ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımıyla ilgili "tasarruf tedbirleri" genelgesini yayımladı.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

İnşaat malzemelerindeki artış iflasa neden oluyor!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkan Vekili Nedim Şimşek, son zamanlarda inşaat malzemelerinde yaşanan zamların müteahhitleri iflasa sürüklediğini ifade etti.

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Bu kamu kurumlarında personel alımı başladı! Haziran ayı kamu personel alım ilanları için tıklayın!

Ülkenin çeşitli kamu kurumlarında personel alımları devam ediyor.  Haziran ayı için memur personel alımı için bu kurum da ilan verdi. Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler ve iş arayanlar için bu haber müjde verici nitelikte. 

Göksu Eğitim Kurumları İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

Göksu Eğitim Kurumları İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi Şubesi Ümraniye'de 820 bin TL sermaye bedeli ile Altan Ezber ve Sevil Şenel ortaklığında açıldı.

İnşaat sektörüne kur farkı müjdesi!

Kamu ihalelerinde Türk Lirası ile sözleşme yapan ve dövizdeki yükseliş sebebiyle sorun yaşayan inşaat şirketlerine kur artışı dikkate alınarak fiyat farkı ödemesi yapılacak.

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

En gözde 10 inşaat şirketi son 3 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödedi?

Kamudan en büyük ihaleleri kazanan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 senelerinde ödediği kurumsal vergilerin miktarı açıklandı. 

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

İnşaat sektöründe teminat mektubu limitleri düzenlenmeli!

Kamu ihale Kanunu hükümlerine göre inşaat firmaları herhangi bir ihaleye girebilmek için öncelikli olarak ihaleye girecekleri idareye girecekleri ihalenin yapım bedelinin yüzde 3’ünün karşılığı olmak üzere geçici teminat mektubu vermekle yükümlü. Peki yeni bir düzenleme yapılacak mı?

Kamu kurumları inşaat Haberi

Kamu kurumları inşaat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarrufa gidilmesi, bürokratik işlemlerin düşürülmesi ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımıyla ilgili "tasarruf tedbirleri" genelgesini yayımladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurt içinde ve yurt dışında hiçbir şekilde hizmet binası, lojman, her ne isimle olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlara ilişkin arsa ve arazi satın alımı yapılmayacağı, kamulaştırılmayacağı, yeni kiralama yapılmayacağı ve yeni inşaata başlanmayacağı belirtildi. 

Fakat deprem riski sebebiyle yıkım kararı alınması durumunda, o hizmet için tahsis edilebilecek Hazine'ye ait taşınmazın olmadığının tevsik edilmesinin ardından, kamu kurum ve kuruluşlarının mülkiyetinde yer alan ya da tahsis edilmiş olan yerlerde yeni...