21 / 05 / 2024

kamu lojmanı işgaliye cezası

kamu lojmanı işgaliye cezası

Danıştay, lojmanları zamanında boşaltmayan memurlardan “işgaliye bedeli” alınmasını hukuka aykırı buldu. Bu karar, lojmanda oturan 240 bin 398 memur için emsal olacak.

Kamu personel alımı 2023! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, aktifte birçok kamu kurumu işçi veya memur alımı gerçekleştirecek. Peki Eti Maden personel alımı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ne zaman? İşte kamu ilan Nisan 2024! 

Bekar polislere lojman müjdesi!

Mega kent İstanbul başta olacak şekilde bazı büyükşehirlerde görev yapan polislere lojman için düğmeye basıldı. Söz konusu proje dâhilinde bekâr polislere Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliği ile 1+1 lojman inşa edilecek. 

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman yatacak? Hangi çalışan kaç lira ödeme alacak? 

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde görevde bulunan kamu personelleri için tazminat ödenecek. Peki hangi çalışan kaç lira ödeme alacak? 

En düşük kamu işçisi maaşı kaç lira olacak? Tek tek hesaplandı! 

700 binden fazla işçiyi ilgilendiren kamu toplu iş sözleşme protokolü resmen yayımlandı ve beklenen detaylar belli oldu. Peki en düşük kamu işçisi maaşı kaç lira olacak? 

Belediyeler işçilerine kadro veriyor mu? İşçiler için kadro işçilerinde son durum ne?

Devlet yeni dönemde kamu işçileri için reform niteliğinde kararlar alacak. Kamu kadroları iş ve kıdem alanında sorunların yaşanmış olduğu taşeron işçilik sona erecek. İşte tüm detaylar…

Kamu işçilerine toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den beklenen açıklama!

Kamu işçileri toplu zam görüşmelerinin bitip bitmediği konusu araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023-2025 dönemi kamu toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ocak ayında resmen start alırken, Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni Türk-İş ve Hak-İş tarafından TUHİS'e iletildi.

Kamu kurumuna işçi alımı yapılacak! İşte şartlar

İŞKUR resmi internet adresinde güncel iş ve personel alım ilanları yayınladı. Söz konusu ilana göre, kamuda görev almak üzere 174 kamu personeli ve şoför alımı ilanı açıldı. İŞKUR tarafından resmi internet adresinde başvuru şartları ve tarihi açıklandı.

Kamu kurumunda işe girmek isteyenler elini çabuk tutsun! Bu fırsatı kaçırmayın! İşte detaylar!

Kamu kurumlarında personel olmak isteyenler sürekli İŞKUR’u takip ediyorlar. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü iş alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar!

Milli Emlak o ilde 215 bin liraya kamu konutu satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ili, Çorlu ilçesi Muhittin Mahallesi'nde bulunan kamu konutu için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 12 Ağustos 2022 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Son dakika! 2022 Memur alımı yapan kurumlar hangileri? Hangi kurum kaç kişi alacak? İşte ayrıntılar...

Kamu kurumları iş ilanlarını tek tek yayımlamaya başladı. Kamuda çalışmak isteyen milyonlarca kişi hangi kurumun kaç kişi aldığını araştırıyor. Peki 2022 yılında memur alımı yapan kurumlar hangileri? Başvuru şartları neler? Ayrıntılar haberimizde...

Milli Emlak'tan lojman fırsatı! Satış fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Bursa Yıldırım'da kamu lojmanı satışı için ihale düzenliyor. Merakla beklenen ihale 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Gürsel Baran'dan kamu müteahhitleri için fiyat farkı talebi!

ATO Başkanı Gürsel Baran, kamu ile iş yapan müteahhitlerin yükselen girdi maliyetlerini karşılamakta çektikleri zorluklar sebebiyle fiyat farkı verilmesini talep etti. 

kamu lojmanı işgaliye cezası Haberi

kamu lojmanı işgaliye cezası


Danıştay, kamu lojmanlarını zamanında boşaltmayan memurlardan “işgaliye bedeli” alınmasını hukuka aykırı buldu. Bu karar, lojmanda oturan 240 bin 398 memur için emsal teşkil edecek. Devlet, 20 Eylül 2011’den bu yana tahsil ettiği işgaliye bedelini de faiziyle birlikte memurlara iade edecek.


İzmir'de 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Ünal, oturduğu polis lojmanını süresinde boşaltmadığı gerekçesiyle maaşından kira bedelinin 4 katı işgaliye bedeli kesilince soluğu mahkemede aldı. Ünal, avukatı Mehmet Emin Keleş aracılığı ile  Kamu Konutları Yönetmeliği aleyhinde Danıştay'a dava açtı.


YASADA BÖYLE MADDE YOK

Dava dilekçesinde Kamu Konutları Kanunu'nun idareye sadece konutu boşaltma yetkisi tanıdığı ve işgaliye bedeli tahsil etme hakkı vermediği belirtildi ve, “Yasanın vermediği bir yetki yönetmelikle idareye tanınamaz. Kanuna aykırı fıkranın iptal edilerek, yapılan kesintinin yasal faiziyle birlikte iade edilmesini talep...