07 / 07 / 2024

Kamu Özel El Ele Enerji Verimliliği Projesi

Kamu Özel El Ele Enerji Verimliliği Projesi

Muhammet Balta: "Biz bakanlık olarak hem çevrenin korunması hem şehircilik alanında çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'de 20 milyon konutu elden geçirilerek yaklaşık 6.5 milyon konutun riskli olduğunu düşünüyoruz" dedi

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

Onur İnşaat, Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesini hayata geçirecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Onur İnşaat'ın Ukrayna'daki yeni projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesine Türk imzası' başlıklı yazısı...

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Kamu Özel İşbirliği sözleşmelerinin kapsamı kanunla belirlenecek!

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin hazırlık ve uygulamasına ilişkin sözleşmelerin temel çerçevesinin belirleneceği kanun, çeşitli sektörler için yeni tip sözleşmeler hazırlamasına imkan sunacak.

Yeni şehir hastanesi projesinde kamu-özel ortaklığından vazgeçildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, iki ayrı grupta hayata geçirilecek olan şehir hastanelerinde kamu-özel ortaklığı modelinin uygulanmayacağını söyledi.

Kamu-özel iş birliği projeleri daha verimli hale getirilecek!

Kamu-özel iş birliği uygulamalarında etkinliği, verimliliği ve ekonomikliği sağlayacak olan yeni bir çerçeve düzenleme yapılacak.

Türkiye kamu özel iş birliği tecrübesini Irak ile paylaşıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Planlama Bakanlığı çalışanlarına yönelik "Kamu Özel İşbirliği Modeli" başlıklı eğitim programı düzenledi

Kamu özel sektör iş birliğinde 242 proje hayata geçirildi!

Kamu özel sektör iş birliği kapsamında bugüne kadar toplam yatırım tutarı 63,8 milyar dolar olan 242 proje hayata geçirildi. Bu projelerin toplam sözleşme değeri yaklaşık 140 milyar doları buldu.

YİD ve kamu özel işbirliğiyle devredilen hastaneler mecliste!

Yap-işlet-devret ve kamu özel işbirliği modeliyle özel sektöre devredilen hastanelere ve diğer hizmetlere dair uygulama detayları meclis gündemine taşındı...

Kamu-özel ortaklığı ile yapılan şehir hastaneleri TBMM gündeminde!

Kamu-özel ortaklığı ile yapılan şehir hastaneleri meclis gündemine taşındı. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, konuya ilişkin hazırladığı soruları Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a iletti.

Kamu-özel iş birliğiyle 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Türkiye'de bugüne kadar kamu-özel iş birliğiyle imzalanan 221 uygulama projesine 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı.

Bu yıl kamu-özel sektör iş birliğiyle 58 milyar dolar yatırım yapıldı!

Türkiye, 1986-2017 döneminde kamu-özel sektör iş birliğiyle yaklaşık 58 milyar dolara yaklaşan 217 yatırım gerçekleştirildi. Yapılan buu yatırımların yüzde 80'inden fazlası 2003'ten itibaren hayata geçirildi.

Kamu Özel El Ele Enerji Verimliliği Projesi Haberi

Kamu Özel El Ele Enerji Verimliliği Projesi


Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Türkiye'de afet riski taşıyan yaklaşık 6.5 milyon konutun elden geçirilerek yeniden vatandaşın hizmetine sunulması için çalışmaların sürdüğünü,  bu yıl sonuna kadar 200 bin, gelecek yıl ise 400 bin konut yaparak vatandaşın hizmetine sunmayı hedeflediklerini bildirdi.


Balta, Sağlık Bakanlığı tarafından, Çevre ve şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı desteğinde düzenlenen "Kamu-Özel El Ele Enerji Verimliliği Projesi" çalıştayında yaptığı konuşmada, insanoğlunun var olduğu sürece hep barınma ihtiyacı hissettiğini, önceleri mağaralarda ve farklı yerleşim yerlerinde yaşadığını, teknolojinin gelişmesiyle bu imkanlarını hep üst seviyelere taşımaya çalıştığını söyledi.


İnsanların hep enerji ile iç içe olduğunu, ısınma ihtiyacı ya da sanayide enerjiyi kullandığına dikkati çeken Balta, "Dünyada ülkeler arasındaki savaşların baş nedenlerinden biri enerji kaynakları olmuştur. Özellikle gelişmiş...