07 / 07 / 2024

kamu-özel ortak işbirliği ile yapılan projeler

kamu-özel ortak işbirliği ile yapılan projeler

EKONOMİ yönetimi, kamu-özel ortak işbirliği ile yapılan projelerin Hazine garantilerine ilişkin risklerini çıkarmak için harekete geçti.

'Barınma en büyük sorun' diyen Özgür Özel: Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım!

Yaptığı açıklamada 'Barınma en büyük sorun' diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremzedeler için bu ay son defa kira yardımı yapıldığını dile getirerek, "Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım" diye konuştu.

İnşaat sektöründe yeni hamle! Tasfiye hakkı kamu müteahhitleri için can suyu olacak!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni değerlendirerek, ''kamu projelerinde şartsız tasfiye hakkı getirilmesi, kamuya iş yapan müteahhitler için hayati önemdedir.” dedi.

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Vatan Bilgisayar'dan babalar gününe özel kampanya! İşte Samsung Galaxy S23 fiyatı

Vatan bilgisayar babalar gününe özel tertiplediği kampanya ile gündeme geldi. Samsung Galaxy S23 akıllı telefonu makul fiyata veren ve yanında Samsung Galaxy buds2 kulaklık hediye almak için haberimizind etayını mutlaka okuyun.

KPSS'den 70 puan alanlar İl Özel İdare'de çalışma fırsatı! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak!

Türkiye İş Kurumu, İl Özel İdaresi için alım yapacağını duyurdu. İŞKUR tarafından İl Özel İdaresi için yapılacak alımlar için başvuru şartları da paylaşıldı. Gerekli şartların sağlanması durumunda istihdam edilmek üzere personeller alınacak.

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Deprem kredisi için nasıl başvuru yapılır! İşte kamu bankalarından deprem kredi şartları

Son zamanlarda, deprem kredisi başvurusu yapmak isteyenlerin sayısı artıyor. Türkiye kamu bankaları depremzedeler için kredi desteği sağlayacak kampanyalarını duyurdular. 

kamu-özel ortak işbirliği ile yapılan projeler Haberi

kamu-özel ortak işbirliği ile yapılan projeler

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu-özel ortaklığı projelerinin garanti riskinin ortaya konulması, uluslararası standartlarda raporlanmasına yönelik bir çalışma başlatıldığını belirterek, “Riski hangi oranda raporlamalıyız, mesela köprü geçişi. Köprü geçişinde belli bir araç sayısına kadar riski ben öderim, deniyor. Bir veya iki yılı tahmin edebilirsiniz, bu risk ne kadar yoğunlukta devam edecek bu riski hangi oranda raporlamanız gerekiyor. Biz bunu en kısa sürede raporlamalıyız ki bunu üzerinden oluşturulan belirsizliği ortadan kaldıralım. Devlet olarak bir riskle karşı karşıyaysan bu riski raporlamaktan niye kaçınalım? Kaçınırsam siyaset kendisine yanlış yapmış olur. Riski ben göstereyim, riskin büyüklüğü konusunda kamuoyu değerlendirmeler yapsın” dedi.


RİSKLERİ RAPORLAYACAĞIZ

Ağbal, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, kamu maliyesinde borç yükümlülüğünün ortaya konulmasını önemsediğini belirtti. Ağbal, bunun için uluslararası standartlarda bir raporlama sistemi oluşturulması gerektiğini söyledi....