07 / 05 / 2024

Kamu şirketi Boru Hatları ile Petrol Taşıma

Kamu şirketi Boru Hatları ile Petrol Taşıma

Soğuklar, konutlarda kullanılan Doğalgaz tüketimini de artırdı. Kamu şirketi Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), konutların gaz ihtiyacını karşılamak için ‘çok ivedi' başlıklı yazıyla müşterilerine gaz kesintilerine başladığını bildirdi.

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

Akım Global Boru Hattı Hizmetleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akım Global Boru Hattı Hizmetleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 75 bin TL sermaye bedeli ile Ferdi İnan tarafından kuruldu.

Kamu ihalelerine girecek olanlar dikkat! Yeni düzenleme geldi!

Kamu ihalelerine giren binlerce şirketi ilgilendiren yeni bir düzenleme yapıldı. Peki bu düzenlemeden kimler nasıl etkilenecek, yeni düzenlemeyle ne gibi değişiklikler olacak?

Reform Boru Ve Altyapı Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform Boru Ve Altyapı Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Musa Eren Ertunç tarafından kuruldu.

Almanya 10 milyar euroluk iflas desteği açıkladı! O şirketi kurtarma kararı aldı

Alman hükümeti, Rus enerji şirketi Gazprom'un ülkedeki eski iştiraki Gazprom Germania'nın (Gazprom Almanya) uzun vadeli kamu yönetimine geçirileceğini ve iflasını önlemek için 10 milyar avroya kadar kamu kurtarma paketi sağlanacağını bildirdi.

Kamu ihalelerine yeni düzenleme!

Kamu ihaleleri için yeni düzen yapılması planlanıyor. Kamu İhale Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenleme ile aşırı düşük teklif veren istekliler sigorta şirketi teminatıyla ihaleye katılabilecek.

Hidrogür Endüstriyel Boru Montaj İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hidrogür Endüstriyel Boru Montaj İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Şahin Gürcemal tarafından kuruldu.

TMSF, Ufuk Boru'nun Osmaniye'deki tesisini satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Ufuk Boru Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Osmaniye'deki tesisini satışa çıkardı.

Eksen Boru Sistemleri Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eksen Boru Sistemleri Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 60 bin TL sermaye bedeli ile Hıdır Korkmaz tarafından kuruldu.

ABD'nin kamu borcu düşünülenin 18 katı!

ABD’nin ünlü finans şirketi AllianceBernstein, ülkenin kamu borcunun gerçek boyutunu öğrenmek için bir araştırma başlattı. Yapılan araştırmalara göre devlet borcu, ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 1832’sini oluşturuyor. Bu oran ise, ABD hükümetinin iddia ettiğinin 18 katına denk geliyor.

Meta Boru Profil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Meta Boru Profil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cemre Mermer tarafından kuruldu. 

İngiliz inşaat şirketi Carillion batıyor!

Liverpool'un stat yenileme projesi, kamu hastaneleri, telekomünikasyon, petrol ve gaz altyapılarının inşaatı gibi pek çok alanda faaliyet gösteren İngiliz inşaat şirketi Carillion batıyor.

TürkAkım'da derin deniz boru inşaatı başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin derin deniz kısmındaki boru hattının inşasına başlandığını açıkladı.

Kamu şirketi Boru Hatları ile Petrol Taşıma Haberi

Kamu şirketi Boru Hatları ile Petrol Taşıma

Kamu şirketi ilk olarak, Elektrik santrallerine verdiği gazı yüzde 50 azalttı. Enerji Yönetimi'nden bir kaynağın verdiği bilgiye göre, son günlerde hava sıcaklığının eksilere düşmesi nedeniyle elektrik ve doğalgaz tüketimi aynı anda artışa geçti. Bu durum BOTAŞ iletim sisteminde basınç düşüklüğüne neden oldu. Şirket, arz-talep dengesini sağlamak için bazı santrallerde gaz kesintisi başlattı. Aynı kaynak önemli bir de uyarı yaptı: Gazda öncelik konutların ısınma amaçlı gaz ihtiyacını karşılamaktır. Önümüzdeki birkaç gün çok sıkıntılı geçebilir. Her şey doğalgaz akışına bağlı.


Türkiye, ithal ettiği doğalgazın yarıdan fazlasını elektrik santrallerinde kullanıyor. Kış aylarında ise gaz ve elektrik tüketimi aynı anda artıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) verilerine göre tüketime sunulan doğalgazın yüzde 48'i elektrik üretiminde, yüzde...